Férfi kézilabda-vb: szabadtéren edzett a magyarok csoportellenfele

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A koronavírus miatt kényszerültek erre a megoldásra.

A magyarokkal azonos világbajnoki csoportban szereplő uruguayi férfikézilabda-válogatott a koronavírus-járvány miatt csak szabadtéren tudott edzeni a felkészülés során.

“Olyan óvintézkedések vannak érvényben nálunk, amelyek nem tették lehetővé, hogy csarnokban eddzünk, ezért szabadtéren készültünk” – mondta a jövő szerdán kezdődő egyiptomi torna honlapján Jorge Botejara szövetségi kapitány.

Hozzátette, a világjárvány miatt – a magyarokhoz hasonlóan – barátságos mérkőzéseket sem tudtak játszani. Az uruguayi bajnokság márciustól augusztusig szünetelt, majd decemberben ismét félbeszakadt.

A gízai A csoportban a magyarok jövő vasárnap találkoznak Uruguay csapatával. A szövetségi kapitány szerint a németek és a magyarok is az élmezőnyhöz tartoznak, a Zöld-foki Köztársaság néhány játékosa pedig szintén profi bajnokságokban szerepel, ezért ugyancsak erős ellenfélnek számít a dél-amerikaiak számára. Mindezek ellenére a saját csapatától arra számít, hogy jól játszik, és az erőfeszítéseik gyümölcsözőek lesznek majd. Jorge Botejara kijelentette: a világbajnokság létszámának 32 csapatossá növelése a kisebb nemzetek számára segít népszerűsíteni a sportágat.

VB-MENETREND

A magyar válogatott január 15-én a Zöld-foki Köztársaság ellen kezdi meg a világbajnoki küzdelmeket, majd Uruguay és Németország ellen lép pályára. Ha a csoportban egy csapatot megelőz, akkor a középdöntőben folytathatja január 21-én. A válogatottban Mikler Roland, Bodó Richárd, Bánhidi Bence és Rosta Miklós képviseli a MOL-Pick Szegedet.

Előző sztori

Párásodik a szemüvege maszkban? Itt a megoldás!

Következő sztori

"Új por" miatt beszélhet butaságokat Ujhelyi István egy szegedi képviselő szerint

Legutóbbi hasonló cikkek