Felújítják a Kovács-Küry Időskorúak Otthonát Hódmezővásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Uniós támogatással több mint 700 millió forintból felújítják a kétszáz gondozottat ellátó Kovács-Küry Időskorúak Otthonát Hódmezővásárhelyen - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint a várhatóan januárban elkezdődő beruházásra 600 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat, a projekt teljes költsége 732 millió forint. A rekonstrukció kivitelezője a sándorfalvi székhelyű Ta-Ki House Építő Kft.

Szigetelik az idősotthon épületének homlokzatát és födémjét, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtésrendszert és az elektromos hálózatot, akadálymentes vizesblokkot alakítanak ki, valamint vészhívórendszert telepítenek.

A fejlesztés eredményeként korszerűbb körülmények között élhetnek az otthon lakói, illetve végezhetik munkájukat az ott dolgozók. Kedvezőbbé válik az épület energiagazdálkodása és költséghatékonyabb lesz az intézmény fenntartása – tudatta az önkormányzat.

MTI

Kiemelt képünk illusztráció

Előző sztori

Hetvennel nőtt a fertőzöttek száma Csongrád-Csanád megyében

Következő sztori

Felépült Kóródi Nándor

Legutóbbi hasonló cikkek