Csaknem száz férfitól csalt ki pénzt egy középkorú nő

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a középkorú nővel szemben, aki több mint három éven át közel 100 férfit tévesztett és károsított meg hamis társkereső profilok mögé bújva - tájékoztatott a vádhatóság.

A vádirat szerint a nő a 2014-ben különböző internetes társkereső oldalakon regisztrálta magát többnyire álneveken, s a profilokba sajátja helyett egy másik nő képét töltötte fel. A vádlott a vele a társkereső honlapon kapcsolatba lépő férfiak bizalmát fokozatosan elnyerte, majd hamarosan anyagi segítséget kért tőlük, átmeneti pénzügyi gondokra hivatkozva.

Állítólagos anyagi nehézségeit különböző, valótlan történetekkel indokolta: hol azt állította, hogy jól működő mezőgazdasági vállalkozást üzemeltet, azonban bankszámláját zárolták, hol gyermeke váratlan betegségével kapcsolatos kiadásokra, vagy könyvelői hiba okozta nehézségekre hivatkozott. Ezért kölcsönként különböző pénzösszegek átutalását kérte, részben a saját, részben gyermekei illetve egy ismerőse nevére vezetett bankszámlákra, akiket nem tájékoztatott a javára érkező átutalások eredetéről.

A valótlan történetekkel megtévesztett sértetteknek a nő valamennyi esetben azt ígérte, hogy a kölcsönkapott összegeket rövid határidőn belül, akár személyes találkozó keretében visszafizeti, erre azonban sosem került sor, és az nem is állt szándékában.

A vádlottal 2014 júniusa és 2017 novembere között 86 olyan sértett kívánt megismerkedni, akik a nő kérésére különböző nagyságú, 1500-100 000 Ft közötti, akár többszöri átutalást is küldtek, mindösszesen 3 099 510 Ft értékben.

A vádbeli időszakban munkahellyel nem rendelkező, magát a bűncselekmények elkövetéséből fenntartó vádlottat a járási ügyészség összesen 86 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Kutyánk és macskánk is elkaphatja a koronavírust

Következő sztori

114 újabb fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanádban