Krimi

Csaknem száz férfitól csalt ki pénzt egy középkorú nő

Csaknem száz férfitól csalt ki pénzt egy középkorú nő

2021. január 7., csütörtök
Csaknem száz férfitól csalt ki pénzt egy középkorú nő

A vádirat szerint a nő a 2014-ben különböző internetes társkereső oldalakon regisztrálta magát többnyire álneveken, s a profilokba sajátja helyett egy másik nő képét töltötte fel. A vádlott a vele a társkereső honlapon kapcsolatba lépő férfiak bizalmát fokozatosan elnyerte, majd hamarosan anyagi segítséget kért tőlük, átmeneti pénzügyi gondokra hivatkozva.

Állítólagos anyagi nehézségeit különböző, valótlan történetekkel indokolta: hol azt állította, hogy jól működő mezőgazdasági vállalkozást üzemeltet, azonban bankszámláját zárolták, hol gyermeke váratlan betegségével kapcsolatos kiadásokra, vagy könyvelői hiba okozta nehézségekre hivatkozott. Ezért kölcsönként különböző pénzösszegek átutalását kérte, részben a saját, részben gyermekei illetve egy ismerőse nevére vezetett bankszámlákra, akiket nem tájékoztatott a javára érkező átutalások eredetéről.

A valótlan történetekkel megtévesztett sértetteknek a nő valamennyi esetben azt ígérte, hogy a kölcsönkapott összegeket rövid határidőn belül, akár személyes találkozó keretében visszafizeti, erre azonban sosem került sor, és az nem is állt szándékában.

A vádlottal 2014 júniusa és 2017 novembere között 86 olyan sértett kívánt megismerkedni, akik a nő kérésére különböző nagyságú, 1500-100 000 Ft közötti, akár többszöri átutalást is küldtek, mindösszesen 3 099 510 Ft értékben.

A vádbeli időszakban munkahellyel nem rendelkező, magát a bűncselekmények elkövetéséből fenntartó vádlottat a járási ügyészség összesen 86 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.