Autó csomagtartójában lapuló bevándorlóra leltek Újszentiván közelében

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a Németországban élő két török állampolgárnak a letartóztatását, akik 5 illegális határátlépőt próbáltak meg az Európai Unióba csempészni - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak január 19-én éjjel 11 óra körüli időben vettek fel a gépkocsijukba 5, magát szír nemzetiségűnek valló személyt Újszentiván külterületén.

A gyanúsítottakat röviddel az elindulást követően Szegeden a helyi kapitányság járőrei igazoltatták, előállították, majd őrizetbe vették. Az utastérből és a csomagtérből előkerülő 5 személy vonatkozásában megállapítást nyert, hogy őket röviddel azt megelőzően ismeretlen személyek csempészték át Magyarország területére, mivel sem az ország területére történő belépéshez, sem az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges jogszabályi feltételeknek nem feleltek meg. Az ismeretlen embercsempészekkel kötött megállapodás alapján a gyanúsítottak feladata az lett volna, hogy az illegális határátlépőket az Európai Unió belső területei felé csempésszék.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a két gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a holnapi napra kitűzött üléseken fog dönteni az ügyészi indítványról.

Előző sztori

34 migráns és 3 embercsempész bukott le egy nap alatt

Következő sztori

Ösztöndíjasokat keres a Sófi Alapítvány