Közélet

Agráripari parkot hoznak létre Felgyőn

Agráripari parkot hoznak létre Felgyőn

2021. január 4., hétfő
Agráripari parkot hoznak létre Felgyőn

Horváth Lajos polgármester szerint a település célja a folyamatos gazdaságfejlesztés, azon dolgoznak, hogy megteremtsék a feltételeket azon vállalkozásoknak, amelyek Felgyőre települnének a jövőben.

– 2020-ban kevesebb támogatást kapott a falu, ezt gazdaságélénkítéssel kell kompenzálnunk, segítenünk kell a gazdasági társaságainkat is - fogalmazott.

Ennek érdekében három hektáron üvegház épült, de további gazdasági területeket is szeretnének kialakítani: tervben van további öt és fél hektáron üvegház létrehozása, illetve egy sertéshízlalda építése. Egy mezőgazdasági ipari parkot alakítanak ki, az ország egyik éléskamrájává szeretnénk tenni Felgyőt.

Idén a megkezdett beruházások befejezését, illetve a falu további rendezését várja a polgármester: tervben van egy csatornázási beruházás, illetve bölcsőde kialakítása is.

– Fiatalodik a falu, sok a beköltöző, sorban állás van az ingatlanokért. Mi pedig azon dolgozunk, hogy rendezett legyen a település, folytatjuk a fásítást, szépítjük Felgyőt – összegzett a polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.