Videó!

A koronavírus elleni védőoltás csak néhány esetben veszélyes

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Közösségi oldalán megjelent videóban beszélt a koronavírus elleni védőoltás körüli tévhitekről Kásler Miklós.

Videóüzenetben adott tájékoztatást Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a vakcina beadásának valós részleteiről, mivel a balliberális sajtóban és az ellenzékhez köthető közösségi oldalakon egyre több tévhit, álhír és elbizonytalanító információ jelenik meg a védőoltásokról, miközben már tudományos alapokkal bizonyították, a Pfizer vakcinája valódi és kockázatmentes védelmet biztosít a koronavírus fertőzéssel szemben.

Az egészségügyért is felelős miniszter emlékeztetett arra, hogy a védőoltások nemzetközileg felügyelt szigorú tesztjei bebizonyították a koronavírus elleni vakcina hatását és alkalmasságát. Minden védőoltás bevezetését hasonló, alapos elemzés előzi meg, ezekkel már eddig is számos fertőző kórt sikerült leküzdeni. Kásler Miklós rámutatott,

nem a védőoltástól kell tartania a polgároknak, hanem a vírusfertőzéssel járó kockázatoktól.

A közleményben felhívta a lakosság figyelmét, hogy bár a vakcináknak kiemelt jelentőségük lesz a védelem kialakításában, továbbra is be kell tartania a polgároknak a járványügyi védelmi intézkedéseket.

A videóüzenet végén a tárcavezető felsorolta azt a három csoportot, akik számára valóban nem javasolják a Pfizer-vakcinák beadását. Ebbe a körbe beletartoznak a várandós anyák, azok, akik allergiásak a védőoltás bármely összetevőjére, valamint azok, akiknek a kórelőzményében anafilaxiás reakció, allergiát kiváltó túlérzékenység szerepel – az ilyen betegeknél az antibiotikum beadása is életveszélyes lehet.

Előző sztori

Kicsit drágább lesz a szegedi biobank kialakítása

Következő sztori

Bölcsőde épül Mindszenten