Egészség

A koronavírus elleni védőoltás csak néhány esetben veszélyes

A koronavírus elleni védőoltás csak néhány esetben veszélyes

2021. január 2., szombat
A koronavírus elleni védőoltás csak néhány esetben veszélyes

Videóüzenetben adott tájékoztatást Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a vakcina beadásának valós részleteiről, mivel a balliberális sajtóban és az ellenzékhez köthető közösségi oldalakon egyre több tévhit, álhír és elbizonytalanító információ jelenik meg a védőoltásokról, miközben már tudományos alapokkal bizonyították, a Pfizer vakcinája valódi és kockázatmentes védelmet biztosít a koronavírus fertőzéssel szemben.

Az egészségügyért is felelős miniszter emlékeztetett arra, hogy a védőoltások nemzetközileg felügyelt szigorú tesztjei bebizonyították a koronavírus elleni vakcina hatását és alkalmasságát. Minden védőoltás bevezetését hasonló, alapos elemzés előzi meg, ezekkel már eddig is számos fertőző kórt sikerült leküzdeni. Kásler Miklós rámutatott,

nem a védőoltástól kell tartania a polgároknak, hanem a vírusfertőzéssel járó kockázatoktól.

A közleményben felhívta a lakosság figyelmét, hogy bár a vakcináknak kiemelt jelentőségük lesz a védelem kialakításában, továbbra is be kell tartania a polgároknak a járványügyi védelmi intézkedéseket.

A videóüzenet végén a tárcavezető felsorolta azt a három csoportot, akik számára valóban nem javasolják a Pfizer-vakcinák beadását. Ebbe a körbe beletartoznak a várandós anyák, azok, akik allergiásak a védőoltás bármely összetevőjére, valamint azok, akiknek a kórelőzményében anafilaxiás reakció, allergiát kiváltó túlérzékenység szerepel – az ilyen betegeknél az antibiotikum beadása is életveszélyes lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.