A csoport első helye a tét a világbajnokságon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
KÉZILABDA VB 2021

A magyar válogatott utolsó A-csoportbeli ellenfele a kedd este 20:30-kor kezdődő találkozón Németország lesz az egyiptomi világbajnokságon. Ezen a találkozón dől majd el, hogy kié lesz a csoportelsőség, illetve az is, hogy melyik együttes visz magával több pontot a középdöntőbe.

Németország nemzeti együttese nem a teljes és legerősebb keretével futott neki a világbajnokságnak, hiszen – többek között – Patrick Wiencek és Henrik Peckeler is élt a német szövetség által felajánlott azon lehetőséggel, hogy a játékosok a vírushelyzet miatt kihagyhatják a világversenyt. Ennek ellenére is ütőképes a THW Kielből jól ismert izlandi szakvezető, Alfred Gislason által vezetett  alakulat, hiszen – csak néhányat említve a nagy nevek közül – Uwe Geinsheimer és Andreas Wolf is vállalkozott az egyiptomi megmérettetésre. Németország csak első, Uruguay elleni találkozóját (43-14)) játszotta le a világbajnokságon, miután a zöld-foki együttes már nem tudott kiállni az A-csoport második fordulójában az újabb koronavírus-fertőzések következtében.

A magyar válogatott ezzel szemben mindkét csoportmérkőzését lejátszotta, amelyek Gulyás István szövetségi kapitány szerint is jó alkalmak voltak a csapat összecsiszolódására, pótolva a felkészülés során kimaradó két szlovákok elleni összecsapást, ráadásul a taktikai tárházból is tudtatk tartalékolni a németek elleni meccsre- mondta a SzegedMA kérdésére a kapitány.

Nemzeti együttesünk nem titkolt célja, hogy a két könnyebb találkozó után egy kiélezett, izgalmas meccsen legyőzze riválisát és bizonyítsa, hogy a tavalyi Eb-hez hasonlóan, most is fel tudja venni a versenyt a legjobb csapatokkal. A Nagy László, a magyarok csapatmenedzsere a SzegedMA kérdésére elmondta, hogy az első két meccs után erre képenek is érzi a csapatot

AZ ÖSSZMÉRLEGEN IS JAVÍTHAT A VÁLOGATOTT

A két együttes legutóbb a 2017-es világbajnokság csoportmérkőzései során csapott össze egymással, akkor (16-11-es félidőt követően) a németek bizonyultak jobbnak 27-23-ra. Az egymás elleni mérleg is az ellenfélnek kedvez, mivel 30 találkozóból mindössze hatszor nyert a magyar válogatott, három alkalommal játszott döntetlent a két alakulat és 21 mérkőzés zárult német győzelemmel.

Előző sztori

Bezártak egy tűz- és munkavédelmi üzletet, nem viselt maszkot sem az eladó, sem a vevő

Következő sztori

Íme az SZTE rektorának véleménye a modellváltásról!

Legutóbbi hasonló cikkek