Sport

A csoport első helye a tét a világbajnokságon

A csoport első helye a tét a világbajnokságon

2021. január 19., kedd
A csoport első helye a tét a világbajnokságon

A magyar válogatott utolsó A-csoportbeli ellenfele a kedd este 20:30-kor kezdődő találkozón Németország lesz az egyiptomi világbajnokságon. Ezen a találkozón dől majd el, hogy kié lesz a csoportelsőség, illetve az is, hogy melyik együttes visz magával több pontot a középdöntőbe.

Németország nemzeti együttese nem a teljes és legerősebb keretével futott neki a világbajnokságnak, hiszen – többek között – Patrick Wiencek és Henrik Peckeler is élt a német szövetség által felajánlott azon lehetőséggel, hogy a játékosok a vírushelyzet miatt kihagyhatják a világversenyt. Ennek ellenére is ütőképes a THW Kielből jól ismert izlandi szakvezető, Alfred Gislason által vezetett  alakulat, hiszen – csak néhányat említve a nagy nevek közül – Uwe Geinsheimer és Andreas Wolf is vállalkozott az egyiptomi megmérettetésre. Németország csak első, Uruguay elleni találkozóját (43-14)) játszotta le a világbajnokságon, miután a zöld-foki együttes már nem tudott kiállni az A-csoport második fordulójában az újabb koronavírus-fertőzések következtében.

A magyar válogatott ezzel szemben mindkét csoportmérkőzését lejátszotta, amelyek Gulyás István szövetségi kapitány szerint is jó alkalmak voltak a csapat összecsiszolódására, pótolva a felkészülés során kimaradó két szlovákok elleni összecsapást, ráadásul a taktikai tárházból is tudtatk tartalékolni a németek elleni meccsre- mondta a SzegedMA kérdésére a kapitány.

Nemzeti együttesünk nem titkolt célja, hogy a két könnyebb találkozó után egy kiélezett, izgalmas meccsen legyőzze riválisát és bizonyítsa, hogy a tavalyi Eb-hez hasonlóan, most is fel tudja venni a versenyt a legjobb csapatokkal. A Nagy László, a magyarok csapatmenedzsere a SzegedMA kérdésére elmondta, hogy az első két meccs után erre képenek is érzi a csapatot

AZ ÖSSZMÉRLEGEN IS JAVÍTHAT A VÁLOGATOTT

A két együttes legutóbb a 2017-es világbajnokság csoportmérkőzései során csapott össze egymással, akkor (16-11-es félidőt követően) a németek bizonyultak jobbnak 27-23-ra. Az egymás elleni mérleg is az ellenfélnek kedvez, mivel 30 találkozóból mindössze hatszor nyert a magyar válogatott, három alkalommal játszott döntetlent a két alakulat és 21 mérkőzés zárult német győzelemmel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.