61 határsértőt tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 61 határsértővel és három embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében - derült ki a megyei rendőr-főkapitányság adataiból.

A járőrök január 26-án 5 óra 30 perc és január 27-én 5 óra 30 perc között 12 esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Szeged, Klárafalva és Kistelek közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, afgán, marokkói és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások január 26-án 11 óra 30 perckor és 16 óra 25 perckor a román-magyar közös ellenőrzés során összesen 12 határsértőt találtak megbújva két török honosságú kamionban a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak közül nyolcan afgán, míg társaik pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt, míg a második kamion sofőrje ellen embercsempészet miatt is eljárás indult. Az ügyekben a román határőrizeti szerv járt el.

Az egyenruhások továbbá január 26-án 18 óra 30 perckor a román-magyar közös ellenőrzés során 7 határsértőt találtak megbújva egy török honosságú kamionban a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak közül négyen afgán, a többiek pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség járőrei január 26-án 22 órakor Szeged-Szőregen állítottak meg egy német honosságú gépkocsit. Az igazoltatás során megállapítást nyert, hogy a gépjárművet 1 fő szír állampolgárságú férfi vezette, az utastérben további 3 szír állampolgárságú férfi volt. Ezzel egy időben szintén Szeged-Szőregen a Készenléti Rendőrség járőre intézkedés alá vont egy szintén német honosságú személygépjárművet. Az autóban további két szír állampolgár utazott. Az ellenőrzés során felmerült a gyanú, hogy a személyek összefüggésbe hozhatóak az embercsempészéssel.

A rendőrök a három férfit előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

Horgászfelszerelést lopott egy tolvaj Szegeden

Következő sztori

30 további fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban

Legutóbbi hasonló cikkek