Krimi

Unokázós csalók próbálkoztak Szegeden, szerencsére hiába

Unokázós csalók próbálkoztak Szegeden, szerencsére hiába

2020. december 22., kedd
Unokázós csalók próbálkoztak Szegeden, szerencsére hiába

Az elkövetők mindkét esetben a sértettek fiainak adták ki magukat, és arra kérték őket, hogy egy angliai számlaszámra meghatározott pénzösszeget utaljanak át. Azt állították, balesetet okoztak, aminek elrendezéséhez anyagi segítségre van szükségük. A sértetteknek mindkét esetben sikerült időben utolérni a hozzátartozóikat, így meghiúsultak a tranzakciók.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében fogadják meg a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait:

  • Amennyiben valaki telefonon arra hivatkozik, hogy hozzátartozóját baleset érte, vagy bajba került és emiatt nagyobb összegű készpénzre van szüksége, azonnal ellenőrizzék a hívás valóságtartalmát! Hívják fel azt a személyt, akire az ismeretlen telefonáló hivatkozik!
  • Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, hiszen ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják!
  • Soha ne nyissanak ajtót idegeneknek, és bármilyen indokra is hivatkoznak, ne adjanak nekik pénzt!
  • Kérjük, idős hozzátartozójukat készítsék fel arra, hogy ilyen esetben mi a teendő!
  • Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es központi segélyhívó számon!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.