Újabb embercsempészt ítélhetnek el Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az északmacedón férfival szemben, aki a határátkelőt kikerülve próbált meg illegális határátlépőket Magyarország területére csempészni - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott augusztus 31-én éjfélt röviddel megelőzően nyújtott segítséget négy afgán állampolgárnak abban, hogy a magyar államhatárt a jogszabályi rendelkezéseket megszegve lépjék át. A vádlott az M5-os autópálya röszkei határátkelőhelyén a határellenőrzés vonalát megkerülve átkísérte az illegális határátlépőket Szerbia területéről Magyarország területére.

Mintegy fél óra múlva a helyi rendőrök intézkedés alá vonták a közeli benzinkút parkolójában álló és a vádlott által vezetett személygépkocsit akkor, amikor a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkező személyeket a vádlott éppen a gépkocsiba ültette be.

A járási ügyészség a vádlottal szemben az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Kevesebbet kell fizetni az albérletekért Szegeden

Következő sztori

11 ezer fölé emelkedett a koronavírusos betegek száma Csongrád-Csanádban