Illegális bevándorlás

Újabb embercsempészt ítélhetnek el Szegeden

Újabb embercsempészt ítélhetnek el Szegeden

2020. december 9., szerda
Újabb embercsempészt ítélhetnek el Szegeden

A vádirat szerint a vádlott augusztus 31-én éjfélt röviddel megelőzően nyújtott segítséget négy afgán állampolgárnak abban, hogy a magyar államhatárt a jogszabályi rendelkezéseket megszegve lépjék át. A vádlott az M5-os autópálya röszkei határátkelőhelyén a határellenőrzés vonalát megkerülve átkísérte az illegális határátlépőket Szerbia területéről Magyarország területére.

Mintegy fél óra múlva a helyi rendőrök intézkedés alá vonták a közeli benzinkút parkolójában álló és a vádlott által vezetett személygépkocsit akkor, amikor a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkező személyeket a vádlott éppen a gépkocsiba ültette be.

A járási ügyészség a vádlottal szemben az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.