Továbbra sokakat büntetnek meg szabálytalan maszkviselés miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt kedden 276 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón szerdán.

Kiss Róbert közölte: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 15 408 rendőri fellépés történt szabálytalan maszkviselés miatt.

A maszkviseléssel kapcsolatos keddi intézkedések közül 248 a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott maszkviselési kötelezettségek be nem tartása miatt történt – ismertette.

Hozzátette: a rendőrök közülük 106 embert figyelmeztettek, 84 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki és 58 feljelentést tettek.

Emellett a tömegközlekedési eszközökön és megállóhelyeken kedden 10, míg üzletekben és bevásárlóközpontokban 18 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt – közölte az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

(MTI)

Előző sztori

Nem sokáig élvezhette félmilliós zsákmányát a szentesi rabló

Videó!
Következő sztori

Orbán Viktor szerint a csata döntő fázisába léptünk

Legutóbbi hasonló cikkek