Szolgálaton kívüli polgárőr lelt 13 idegenre Mórahalmon

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy polgárőr akkor is polgárőr, ha éppen szolgálaton kívül van. Ennek iskolapéldája volt az a mórahalmi polgárőr, akinek a segítségével 13 illegális határátlépőt fogtak el a rendőrök - tájékoztatott a megyei polgárőrség.

Mórahalmon a polgárőrök kiemelt szerepet játszanak az illegális migráció elleni küzdelemben. Ezt a tényt erősíti az is, hogy december 16-án egy szolgálaton kívüli polgárőr idegeneket észlelt a településen. Azonnal jelzett az egyesület elnökének, aki társával együtt elindult a megadott helyszínre.

A rendőrséget is tájékoztatták a polgárőrök a fejleményekről.

– A rendőrség kérésének megfelelően a polgárőrök részt vettek a terület zárásában, majd a kutatási munkában. A rendőrséggel közösen egy elhagyatott tanyán sikerült rábukkanni 13 migránsra – mondta Sárközi László, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) elnöke.

Ellenőrzésük során a férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Előző sztori

75 migráns bukott le egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Öt órát kell várakozni a kilépésre Röszkén

Legutóbbi hasonló cikkek