Sport

Szezonbeli második BL-győzelmére hajt a MOL-Pick Szeged

Szezonbeli második BL-győzelmére hajt a MOL-Pick Szeged

2020. december 9., szerda
Szezonbeli második BL-győzelmére hajt a MOL-Pick Szeged

Szerdán este visszavághat a néhány hete elszenvedett idegenbeli, 26–24-es vereségért a MOL-Pick Szeged a kézilabda-Bajnokok Ligájában. A háromnegyed 7-kor kezdődő Meskov Breszt elleni találkozóra az októberinél már lényegesen erősebb kerettel készülhetnek a szegediek. Mivel továbbra is csak egyetlen győzelmük van a csoportban a négy vereség mellett, szinte létkérdés a győzelmük a továbbjutás miatt.

- Nagyon jó hangulatban edzettünk kedden, mindenki nagyon elszánt. Nem kérdés, hogy visszavágunk a breszti vereségért, csakis a győzelmünket tudom elképzelni. Várom már nagyon, hogy pályán legyünk, és begyűjtsük az idei szezonban a második BL-győzelmünket - nyilatkozta Bodó Richárd a klub hivatalos weboldalának.

A nyáron többek között az egykori szegedi Vladimir Vranjessel és Stas Skubéval megerősített fehéroroszok még egyszer sem nyertek az eddigi három szegedi fellépésükön, a legszorosabb meccset 2016-ban játszották, de akkor is kikaptak 2 góllal.

A szegediek nevezték a meccsre Jonas Kallmant, aki hetek óta nem lehetett ott a pályán, de betegség vagy sérülés miatt továbbra sem számíthat a szakmai stáb Mario Sostaricra, Martin Stranovskíra, Stefan Sigurmannssonra és Luka Stepancicra. Ha nyer a MOL-Pick Szeged, akkor az lesz a 99. győzelme a Bajnokok Ligájában és mivel még egy meccset játszanak idén a topligában (december 22-én a Vardar Szkopje ellen), esélyük van arra, hogy még idén megszerezzék 100. győzelmüket.

A szegediek meccskerete a mai napon.

A 18 óra 45 perckor kezdődő mérkőzést a járványügyi előírásoknak megfelelően zárt kapuk mögött rendezik, a találkozót a Sport 1 TV közvetíti.

Karanténban a Veszprém

Nem tudja lejátszani a Barcelona elleni mérkőzését a Telekom-Veszprém a Bajnokok Ligájában, miután a magyar bajnoki címvédő keretéből Ligetvári Patrik elkapta a koronavírust. A csapatot emiatt karanténba helyezték, onnan leghamarabb pénteken szabadulhatnak, de ennek feltétele, hogy a játékosok pénteken negatív tesztet produkáljanak. Amennyiben a karantén elhúzódik, akkor veszélybe kerülhet a csütörtök esti SzegedVeszprém bajnoki csúcsrangadó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.