Közélet

Szegedi matek- és csongrádi fizikatanárt díjazott az Ericsson

Szegedi matek- és csongrádi fizikatanárt díjazott az Ericsson

2020. december 17., csütörtök
Szegedi matek- és csongrádi fizikatanárt díjazott az Ericsson

Az eseményen a középiskolai matematika- és fizikaoktatásban kiemelkedő szerepet vállaló pedagógusok közül nyolcan, kategóriánként és tantárgyanként két-két pedagógus vehette át „A matematika és fizika népszerűsítéséért” és „A matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” alapított díjakat. A díjakkal 400.000 forint pénzjutalom is járt.

Az elismerésben olyan tanárok részesülnek, akik áldozatos, és sokszor az iskolatermi elfoglaltságokon túl mutató munkájukkal, generációkkal szerettették meg a legtöbbünk által nehéznek gondolt természettudományokat.

A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjeszthették fel a díjra, a díjazás pedig az Ericsson közoktatási partnerei, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat bírálata, és a MATFUND Alapítvány kuratóriumának jóváhagyása alapján történt. A díjat a legelkötelezettebb, alapszintű oktatásban résztvevő matematikát és fizikát oktató pedagógusok vehették át, akik a „kötelező” tanórákon túl is számos különfoglalkozás alkalmával és egyéb iskolán kívüli tevékenységükkel is segítik diákjaik fejlődését és a tehetséggondozást.

2020-ban Ericsson-díjban részesült tanárok névsora Csongrád-Csanád megyéből:

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2020. évi díját matematikábólLángné Juhász Szilvia, a Szegedi Gregor József Általános Iskola tanára kapja.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2020. évi díját fizikábólSzabó László Attila, a Csongrádi Batsányi János Gimnázium tanára kapja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.