/

Riválist kap a Facebook, új magyar közösségi hálózat indult

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Válaszul a Facebook folyamatos és indokolatlan cenzúrájára, új közösségi hálózatot alapítottak Magyarországon. Pál Csaba a Hundub alapítója a Magyar Nemzetnek elmondta: ezen a platformon a szólás és a vélemény szabadsága alapvető lesz, viszont a hagyományos közösségi oldalakhoz képest számos új funkciót is kínál a felhasználók számára.

A Magyar Nemzet cikke szerint túl nagyra nőttek a közösségi hálókat irányító amerikai cégek, és ma már úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek. Ezért úgy gondoltuk muszáj, hogy legyen választás, egy alternatíva – jelentette ki a lapnak Pál Csaba a Hundub közösségi hálózat indulása kapcsán.

A december 6-án elstartolt magyar közösségi platform megalapítója a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: az igazi lökést az indulásukhoz tavaly az adta, amikor mindenféle indoklás nélkül sok ezer magyar felhasználót töröltek le a Facebookról, amelyről később kiderült, hogy legtöbb esetben csak a véletlen műve volt, viszont ezért még bocsánatot sem kértek.

Szavai szerint jelenleg is szinte bármivel kapcsolatban – legyen az politikai vagy éppen a járvánnyal kapcsolatos vélemény – sújthatják a felhasználókat törléssel, vagy tiltással csak azért, mert az valahol távol nem tetszik valakiknek.

– A magyar közösségi oldal esetében viszont ilyen esetektől nem kell tartani, hiszen ez a hálózat nem alkalmaz politikai cenzúrát.

Az oldalon a szólás- és véleményszabadság alapvető – hangsúlyozta Pál Csaba.

A Hundub ügyvezetője arra is kitért: a közösségi hálózat kialakításánál a – megszokás és a könnyebb kezelhetőség érdekében – a régi iWiW szolgált iránymutatásként. Ezáltal – folytatta – az idősebb korosztálynak is egyszerűbb lesz elsajátítani az oldal használatát.

Az alapító a platform funkcióit ismertetve elmondta: a magyarok által használt közösségi oldalak általános tulajdonságai mellett

a Hundub többek között társkereséssel, nyereményjátékkal és apróhirdetéssel, bukszával, szabadon szerkeszthető hírportállal, valamint blogrendszerrel is kiegészül.

– Emellett a Hundub csapata számos újdonságon dolgozik: jelenleg egy komolyabb VR- (virtual reality) platform is tervben van, amely által például színházi előadást lehet nézni, vagy akár az online oktatásban is hasznos lenne – magyarázta az ötletgazda, aki hisz abban, hogy sikerülni fog a jövőben felzárkózni a nagy amerikai platformokhoz.

– A Hundubot tényleg a közösség alakítja, és a hazai közösség mindig kreatívabb, mint néhány külföldi milliárdos

– hangsúlyozta az ügyvezető.

Előző sztori

Orvhorgász akadt horogra Mártélyon

Következő sztori

Kilenc migránst fogtak egy nap alatt Csongrád-Csanádban