Rengeteg kokaint terített Szegeden egy drogdíler testvérpár

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a Szegeden lakó testvérpárral és társaival szemben, akik több mint egy éven át terjesztették a kábítószert Szegeden, illetőleg Hódmezővásárhelyen - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a két férfi három társával együtt egy olyan csoportot hozott létre, amely 2018 júliusa és 2019 júniusa közötti időszakban Szegeden és Hódmezővásárhelyen nagyszámú fogyasztói kör részére adott el elsősorban kokaint, illetőleg amfetamint.

A testvérpár volt az, aki a kábítószert beszerezte, illetőleg rendelkezésre bocsátotta a szervezetben alattuk levő szinten álló három másik férfinak, akik ezután a fogyasztói kör részére értékesítették a drogot tovább. A beszerzést, az elosztást, az értékesítést, valamint az abból származó bevétel elosztását telefonos applikáció és kommunikáció segítségével a bűncselekmény leplezése céljából konspiratív módon végezték és ugyanígy kommunikáltak a fogyasztókkal is, hogy kinek, mikor, mekkora mennyiségű kábítószerre van szüksége és azt hol adják át.

A bűnszervezet a működése során a fogyasztói körnek a kokaint 30 000 Ft/adag, míg az amfetamint 3500 Ft/adag áron értékesítette.

A nyomozás során közel negyven fogyasztót azonosítottak, akiknek a bűnszervezet a jelentős mennyiség alsó határát meghaladó mértékben értékesített kábítószert.

A főügyészség a bűnszervezet tagjain túlmenően két olyan fogyasztót is megvádolt, akik nagyobb mennyiségben vásároltak tőlük kokaint.

A főügyészség öt férfit bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, míg a két fogyasztót kábítószer birtoklásának bűntettével vádol.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő öt férfi és szabadlábon védekező két társuk bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

Hétfőn temetik az egykori fideszes frakcióvezetőt

Következő sztori

Rájárt a rúd a kamionsofőrökre Csongrád-Csanádban