Rangadón folytatná jó idegenbeli szériáját a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia vasárnap dél-alföldi rangadót játszik Békéscsabán. Dobos Barna vezetőedző igazi ki-ki meccsre számít.

A Szeged–Békéscsaba párosítás mindig pikáns, függetlenül az aktuális formától, helyezéstől, legyen szó bármilyen sportágról. Ezúttal a szó legszorosabb értelmében rangadó következik, ugyanis mindkét együttes azonos pontszámmal áll a másodosztály tabelláján a bajnokság felénél. A Tisza-partiak több győzelmüknek köszönhetően a tizenkettedik pozícióból várhatják az összecsapást, míg az ősi rivális egy helyezéssel hátrébb áll a táblázaton.

A Dobos-legénység mellett szól, hogy az előző három idegenbeli mérkőzését – nem számolva a Soroksár elleni elmaradt bajnokit – egyaránt megnyerte, ráadásul mindössze egy gólt kapott ezeken a találkozókon. Az Előre játékosai keserű szájízzel várhatják a meccset, ugyanis a legutóbbi játéknapon a hajrában kapott góllal veszítettek hazai pályán a Gyirmót ellen.

Ősszel nagy küzdelemben a lila-fehérek nyerték a rangadót. Fotó: Sándor Judit

– Nagyon jó lenne visszavágni az őszi vereségért – kezdte Dobos Barna. – Igazi ki-ki mérkőzésre számítok, amelyen nagy szerepe lesz a koncentrációnak. Emlékezhetünk, Kazincbarcikán Grumics egyéni villanása és Varga nagy védései kellettek a sikerhez. Vasárnap is jó teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk – ecsetelte a tréner, aki sérülés miatt továbbra sem számíthat Tóth Gábor, Szilvási Péter, Alekszandar Jovanovics és Kóródi Nándor játékára.

A sérülteken kívül érzékeny veszteség lehet Mohl Dávid, aki vasárnap begyűjtötte ötödik sárga lapját, így kénytelen lesz kihagyni a Békéscsaba elleni derbit.

A mérkőzést ezúttal is online streamen követhetjük a Szeged-Csanád Grosics Akadémia jóvoltából.

Előző sztori

Osztódással szaporodik a Jobbik

Következő sztori

Szegeden is munkába állt a Mikulásgyár

Legutóbbi hasonló cikkek