Osztódással szaporodik a Jobbik

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Úgy véli, a polgári értékeket fogja képviselni, amelyeket most éppen senki nem képvisel – a februárban a Jobbik-frakcióból kilépett Bencsik János új pártot alapít. A politikai palettán a Fidesz és az ellenzék közé célozza magát.

Teljesen elvesztette identitását és hitelét a Jobbik, hiszen egyre több politikusa véli úgy, hogy jobb, ha egymaga próbál szerencsét. 2018 nyarán Toroczkai László ásotthalmi polgármester, a Jobbik volt alelnöke jelentette be, hogy megalakult és a jövőben pártként működik a Mi hazánk mozgalom, a Jobbik-frakcióból 2018-ban kizárt Volner János pedig idén szeptemberben számolt be a Volner Párt megalapításáról.

A frakcióból idén februárban távozott Bencsik János, aki most szintén egy párt alapítását jelentette be. Közleménye szerint a Polgári Válasz elnevezésű mozgalom a polgári értékek képviseletét tűzi ki célul, amelyeket szerinte sem a Fidesz, sem a közös pártlistára készülő ellenzék nem képvisel.

Jelezte azt is: semmilyen körülmények között nem fognak közös listán indulni „az elmúlt tíz vagy az azt megelőző nyolc év kormányzásának felelőseivel”.

(MTI, MN, fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Előző sztori

Két kamion karambolozott az M5-ösön, hatalmas a dugó Szeged felé

Következő sztori

Rangadón folytatná jó idegenbeli szériáját a Szeged-Csanád GA

Legutóbbi hasonló cikkek