Politika

Orbán Viktor Európa negyedik legbefolyásosabb politikusa - írja az EU legfontosabb politikai lapja

Orbán Viktor Európa negyedik legbefolyásosabb politikusa - írja az EU legfontosabb politikai lapja

2020. december 7., hétfő
Orbán Viktor Európa negyedik legbefolyásosabb politikusa - írja az EU legfontosabb politikai lapja

Miközben az ellenzék szerint az uniós vétó miatt a magyar miniszterelnök végképp elszigetelődött az Unióban, eközben a kormánypárti elfogultsággal éppen nem vádolható Politico ma

Európa negyedik legbefolyásosabb politikusának választotta Orbán Viktort, aki ezzel megelőzi a listán többek között a francia elnököt.

Miközben az ellenzéki szivárványkoalíció tagjai napok óta azzal riogatnak, hogy a miniszterelnök ki akarja vezetni hazánkat az Unióból, eközben Orbán Viktor folyamatosan egyeztet az Unió és a tagállamok vezetőivel, hogy a magyar érdekek maradéktalan figyelembe vételével szülessen megállapodás az uniós költségvetésről és a helyreállítási alapról - számolt be a hírről posztjában Varga Judit igazságügyi miniszter.

A lap egyébként Angela Merkel német kancellárt jelölte meg az év európai emberének: ő az „összetartó kapocs”. 

A magyar miniszterelnök azok kategóriájában szerepel, akik „működtetik a dolgokat”

Az első helyre ebben a kategóriában Giuseppe Conte olasz kormányfő került, akinek feladata, hogy ne dőljön be az EU egyik legeladósodottabb gazdasága. A második helyre Emer Cooke, a koronavírus-járvány idején felértékelődött Európai Gyógyszerügynökség első embere került, míg a harmadik pozícióban Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke található. Az ötödik Emmanuel Macron francia államfő, Recep Tayyip Erdoğan török elnök a hatodik, Boris Johnson brit kormányfő pedig a kilencedik a sorban. 

Álmodók

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság német elnöke és Jens Stoltenberg norvég NATO-főtitkár az álmodók kategóriájában végzett az első két helyen. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.