/

Orbán Viktor Európa negyedik legbefolyásosabb politikusa – írja az EU legfontosabb politikai lapja

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

De vannak álmodók is!

Miközben az ellenzék szerint az uniós vétó miatt a magyar miniszterelnök végképp elszigetelődött az Unióban, eközben a kormánypárti elfogultsággal éppen nem vádolható Politico ma

Európa negyedik legbefolyásosabb politikusának választotta Orbán Viktort, aki ezzel megelőzi a listán többek között a francia elnököt.

Miközben az ellenzéki szivárványkoalíció tagjai napok óta azzal riogatnak, hogy a miniszterelnök ki akarja vezetni hazánkat az Unióból, eközben Orbán Viktor folyamatosan egyeztet az Unió és a tagállamok vezetőivel, hogy a magyar érdekek maradéktalan figyelembe vételével szülessen megállapodás az uniós költségvetésről és a helyreállítási alapról – számolt be a hírről posztjában Varga Judit igazságügyi miniszter.

A lap egyébként Angela Merkel német kancellárt jelölte meg az év európai emberének: ő az „összetartó kapocs”. 

A magyar miniszterelnök azok kategóriájában szerepel, akik „működtetik a dolgokat”

Az első helyre ebben a kategóriában Giuseppe Conte olasz kormányfő került, akinek feladata, hogy ne dőljön be az EU egyik legeladósodottabb gazdasága. A második helyre Emer Cooke, a koronavírus-járvány idején felértékelődött Európai Gyógyszerügynökség első embere került, míg a harmadik pozícióban Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke található. Az ötödik Emmanuel Macron francia államfő, Recep Tayyip Erdoğan török elnök a hatodik, Boris Johnson brit kormányfő pedig a kilencedik a sorban. 

Álmodók

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság német elnöke és Jens Stoltenberg norvég NATO-főtitkár az álmodók kategóriájában végzett az első két helyen. 

Előző sztori

Új életet kapott az Auchan parkolójában élő férfi

Galéria!
Következő sztori

Hintón vitte az ajándékokat a szegedi Mikulás a rászorulóknak!