Nem emelhetnek adót az önkormányzatok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormány újabb gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedést rendelt el a koronavírus-járvány miatt. A kormány megtiltja az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben megemeljék a helyi és a települési adókat, új adót vezessenek be, illetve eltöröljék az eddigi adókedvezményeket – ismertette a Pénzügyminisztérium.

A tárca jelezte: a kormány legújabb intézkedésével a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozásokat, a családokat és a lakosságot segíti.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet rögzíti, hogy a helyi és a települési adó mértékét nem lehet megemelni jövőre.

Az adókedvezmények és az adómentességek sem korlátozhatóak vagy szűkíthetőek, azokat ugyanis 2021-ben is biztosítani kell. A települési önkormányzatok jövőre nem vezethetnek be új települési adót se.

A kormány adócsökkentésekkel segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokat, munkáltatókat, hozzájárulva ezzel a magyar gazdaság újraindításához is. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet biztosítja a lakosság, a családok és a vállalkozások védelmét, jövőre ugyanis adóemelésekkel, megszorításokkal egyetlen önkormányzat se sújthatja őket – olvasható a közleményben.

(MN)

Előző sztori

Éber szomszéd buktatta le a nyitva hagyott kocsit kirámoló tolvajokat Vásárhelyen

Következő sztori

307 (!) migránst tartóztattak fel egy nap alatt Csongrád-Csanádban