Nehéz évet zárnak a vásárhelyi állatvédők

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az állatvédők számára is nagyon nehéz volt a 2020-as esztendő. A vírushelyzet lecsökkentette az adományok számát és a fennmaradásért kellett küzdeniük minden hónapban. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének fennállása óta az idei volt a legnehezebb év.

Balogh Ernő szerint tavasztól egészen év végéig minden hónapban segélyekből tudtak fennmaradni. Az állatbarátokhoz kellett fordulniuk, hogy állateledelt tudjanak vásárolni, állatorvosaikat ki tudják fizetni és kiegyenlíteni a közüzemi számlákat. Saját pénzük egy részét is az egyesületbe teszik be minden hónapban, de ez nem elegendő, muszáj, hogy az állatbarátok segítsenek.

Minden védencet ivartalaníttatnak, a kutyákat szívférgességre, a cicákat FIV és FeLV betegségekre szűretnek, oltatnak, rendszeresen parazitamentesítenek.

Az Állatvédelmi- és Szabadidős Központtal kapcsolatban az elnök arról is szólt, hogy csak nyáron tudtak látogatókat fogadni. Alig másfél hónapig voltak nyitva, majd újra be kellett zárni a kapukat. Személyesen adományokat sem tudtak gyűjteni, így az online térbe szorultak.

A nehéz év ellenére a munka azonban nem állt meg, hiszen zajlott az ivartalanítási program, amelyre a hódmezővásárhelyi önkormányzat által kiírt pályázaton keresztül nyertek forrást. Megnyitották a Jane Goodall Sünispotályt és bár nem sok örökbe fogadás történt, de azért pár védencüknek sikerült biztonságos otthont találniuk.

Az egyesület most egy új kutyakennel felállítására gyűjt, ez lesz az első projektjük 2021-ben és természetesen a prevenciós tevékenységeiket is folytatják.

Videó!
Előző sztori

Csapadékos napok jönnek

Következő sztori

Uniós pénzből fejlesztett a szegedi nyomdaipari cég