Menetjegyeket és bérleteket kértek a díszkivilágítás felkapcsolásához

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ünnepi fényvillamoson sem voltak elnézőek az ellenőrök.

Pénteken délután egy fényvillamosról kapcsolták fel Szeged ünnepi díszkivilágítását. Mint azt a fényképek és a videók mutatják, egészen ünnepi hangulat volt a villamoson, amit egy nem várt közjáték zavart meg.

Idézzük az egyik olvasónk levelét (de tegyük hozzá, hogy többen is hasonló levelet küldtek).

“Nem tudom, hogy kinek volt az ötlete, hogy ellenőrt küldjön az ünnepi fényeket felkapcsoló villamosra, de olyan érzés volt, mintha a karácsonyi asztalhoz jött volna a hatóság ételmintát venni” – közölte véleményét Antal Eszter, aki két kisgyerekével ült a villamoson.

Azt, hogy morogtak a szegediek a villamoson, az eseményen dolgozó kollégáink is tapasztalták. Az ellenőrzésekért felelős önkormányzati cégnek, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek írtunk, ahonnan Móra József divízióvezető válaszolt kérdéseinkre.

A magyarázat nagyon egyszerű: az ünnepi járat nem különjárat volt, hanem menetrend szerint közlekedő villamos, ezért dolgoztak és dolgozhattak az ellenőrök. Válaszában megjegyezte, hogy elkülönítés forgalmi és ellenőrzési szempontból nem tehető.

“Az ünnepi járaton ellenőrzést végző kollégák a már megszokott módon, az elvárásoknak megfelelően teljesítettek szolgálatot, sem a szolgáltatásban, sem az utasellenőrzés során nem tapasztaltak szabálytalanságot”- tette hozzá.

Előző sztori

Átadták Makón az ország legszebb betlehemét

Videó!
Következő sztori

A Ceaușescu-rendszerre emlékezteti a Cserepes sor egyik kereskedőjét a szegedi önkormányzat