Illegális bevándorlás

Már több mint 42 ezer határsértőt fogtak el idén

Már több mint 42 ezer határsértőt fogtak el idén

2020. december 18., péntek
Már több mint 42 ezer határsértőt fogtak el idén

Bakondi György sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a határ védelmében részt vevő rendőri és katonai erők példás fegyelemmel, szakértelemmel és hatékonysággal végzik munkájukat, ehhez minden eszköz és jogi feltétel rendelkezésre áll.

A megfelelő létszám is adott ahhoz, hogy a magyar hatóságok reagálni tudjanak a határ túloldalán működő embercsempész-hálózatok módszereinek változására - mondta a tábornok.

A katonák és rendőrök megfelelő váltásban az ünnepek alatt is teljesítik kötelességüket, mindent megtesznek, hogy a magyar közbiztonságot és ezzel együtt Európa biztonságát is hatékonyan garantálják - közölte Bakondi György.

A miniszterelnök főtanácsadója szerint számos politikai támadás éri Magyarországot.

A közelmúltban az Európai Bíróság döntött - a már régen megszüntetett - tranzitzónák jogellenességéről. Ez is utal arra, rá kívánják venni Magyarországot, engedje be a migránsokat, hogy helyben nyújthassák be kérelmüket, és a fellebbezés idejére is az országban maradhassanak - közölte.

Bakondi György kifejtette, a kormány folytatni fogja a belső biztonságot garantáló sikeres migrációs politikáját, amely a magyar emberek sokaságának támogatását élvezi.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott, a déli határ "gyakorlatilag hermetikusan le van zárva", a magyar emberek békében, biztonságban tölthetik az év végi ünnepeket.

Ugyanakkor látszik, hogy "Brüsszelben a baloldali politikusok a Soros-tervet végre akarják hajtani". A bírósági döntések is ennek vannak alárendelve és az Európai Bizottság is ilyen anyagot terjesztett elő - mondta a politikus.

A magyar parlamentnek határozatban kellett visszautasítania azt a tervet, amely 34 millió migráns Európába hozásáról szól, azzal hogy számukra munka nélkül jövedelmet, lakást, állampolgárságot és végül szavazati jogot biztosítanak - közölte az államtitkár.

A népszavazás, a nemzeti konzultáció és a hazai közélet bizonyítja, hogy az országban - a tervet támogató baloldali politikusokkal szemben - komoly összefogás van, a magyar emberek nem akarnak migránsokkal együtt élni - mondta Németh Szilárd. Hangsúlyozta, "mi magyarok úgy döntöttünk, megvédjük hazánkat és keresztény kultúránkat, amiben élünk".

Az államtitkár leszögezte, a legmodernebb eszközök - éjjellátó készülékek, hőkamerák, detektorok - biztosítják a határ védelmét, s emellett a Magyar Honvédség helikopteres felderítést is végez.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.