Krimi

Lelőttek három csendőrt Franciaországban

Lelőttek három csendőrt Franciaországban

2020. december 23., szerda
Lelőttek három csendőrt Franciaországban

A helyszínre vezényelt csendőröket akkor érték lövések, amikor megpróbáltak megmenteni egy nőt, aki egy ház tetején keresett menedéket. Az egyik csendőr belehalt sérüléseibe, míg a második a combján megsebesült, őt kórházba szállították.

A lövöldöző ezt követően felgyújtotta házát, majd az épületet megközelítő újabb csendőrökre lőtt. Ekkor halt meg két másik ember – erősítette meg Clermont-Ferrand ügyészsége. Egy, a nyomozáshoz közeli forrás elmondta, hogy a helyszínre különleges erőket vezényeltek. A megfenyegetett nőt biztonságba helyezték, és jelenleg kihallgatják. Az elkövető állítólag már gyermekfelügyeleti kérdésekkel kapcsolatos esetekből ismerte a hatóság. Őt továbbra is keresik.

A terrorizmust leszámítva Franciaországban viszonylag ritkák a rendfenntartók elleni lőfegyverrel elkövetett támadások. Tavaly májusban a Saint-Christoly-Médoc település közelében, Gironde-ban egy ámokfutó rálőtt a csendőrökre. Egyikük könnyebben megsebesült. Amikor a támadó ismét lövöldözni készült, a csendőrség különleges egységének mesterlövésze végzett vele.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.