/

Lelőttek három csendőrt Franciaországban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Lelőttek három csendőrt Franciaországban, egy negyedik pedig megsérült szerdára virradóra a közép-franciaországi Clermont-Ferrand régióban. A hatóságokat családon belüli erőszak miatt riasztották Saint-Just településre.

A helyszínre vezényelt csendőröket akkor érték lövések, amikor megpróbáltak megmenteni egy nőt, aki egy ház tetején keresett menedéket. Az egyik csendőr belehalt sérüléseibe, míg a második a combján megsebesült, őt kórházba szállították.

A lövöldöző ezt követően felgyújtotta házát, majd az épületet megközelítő újabb csendőrökre lőtt. Ekkor halt meg két másik ember – erősítette meg Clermont-Ferrand ügyészsége. Egy, a nyomozáshoz közeli forrás elmondta, hogy a helyszínre különleges erőket vezényeltek. A megfenyegetett nőt biztonságba helyezték, és jelenleg kihallgatják. Az elkövető állítólag már gyermekfelügyeleti kérdésekkel kapcsolatos esetekből ismerte a hatóság. Őt továbbra is keresik.

A terrorizmust leszámítva Franciaországban viszonylag ritkák a rendfenntartók elleni lőfegyverrel elkövetett támadások. Tavaly májusban a Saint-Christoly-Médoc település közelében, Gironde-ban egy ámokfutó rálőtt a csendőrökre. Egyikük könnyebben megsebesült. Amikor a támadó ismét lövöldözni készült, a csendőrség különleges egységének mesterlövésze végzett vele.

(MTI)

Előző sztori

120 gyermeknek segített a Szent Gellért Szeminárium

Következő sztori

Nem maradnak éjféli üzenet nélkül a szegediek