Közélet

Jövőre minden eddiginél több pénz jut a családok támogatására

Jövőre minden eddiginél több pénz jut a családok támogatására

2020. december 27., vasárnap
Jövőre minden eddiginél több pénz jut a családok támogatására

A közleményben azt írták: a kormány célja, hogy családvédelmi intézkedésekkel hatékonyan támogassa azokat a családokat, ahol gyermeket vállalnak vagy nevelnek.

Kiemelték, hogy a kormány a koronavírus-járvány okozta káros gazdasági hatások ellenére sem tett le a családok támogatásáról: folytatódik a családvédelmi akcióterv is, amely eddig több mint 220 ezer családnak jelentett segítséget.

A legnépszerűbb továbbra is a babaváró támogatás, amelyet eddig 130 ezer házaspár igényelt, de jelentős érdeklődés övezi a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, amelyre az állam mintegy 47 milliárd forintot biztosított, és a jelzáloghitel-elengedés lehetőségét is, amelynek köszönhetően 2019 júliusa óta mintegy 14 ezer család jelzáloghitele csökkent, családonként átlagosan kétmillió forinttal - ismertették.

Tudatták: a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó kölcsönre több mint 18 ezer, értékét tekintve mintegy 155 milliárd forintos kérelem érkezett be, amelyben a családok átlagosan 8,6 millió forintot igényeltek.

A falusi csokot csaknem 17 ezren kérték, az érintettek mintegy 88 milliárd forintot igényeltek, családonként átlagosan 5,3 millió forintot - tették hozzá.

A közlemény szerint a négy vagy több gyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentességét január óta mintegy 46 ezren vették igénybe.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.