Ismét embercsempészt fogtak Szegeden, 46 migráns lapult a teherautójában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy török állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi 46 migránst szállított Szeged belterületén - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A Szegedi Rendőrkapitányság járőrei lakossági bejelentés alapján december 3-án 12 óra 10 perckor Szegeden, a Fonógyári úton intézkedtek egy német honosságú kisteherautó török sofőrjével szemben. A jármű átvizsgálása során, a raktérben megbújva összesen 46 illegális migránst találtak. A csoport tagjai közül 32 fő szír, 14 pedig iraki állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a török sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene eljárás. Elszámoltatása folyamatban van. Az illegális migránsokkal szemben idegenrendészeti eljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Előző sztori

Jól halad a magyar vakcinafejlesztés

Következő sztori

A járvány második hulláma sokkal erősebb

Legutóbbi hasonló cikkek