Húsz migráns lehet csalódott az elmúlt fél napban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A rendőrök 20 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök december 15-én 17 óra 30 perc és december 16-án 5 óra 30 perc között három esetben összesen 13 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Mórahalom közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások december 16-én 0 óra 5 perckor a román-magyar közös ellenőrzés során egy román honosságú kamionban 7 határsértőt találtak megbújva a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A román sofőrrel szemben embercsempészés gyanúja miatt, a migránsokkal szemben pedig tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Előző sztori

A parlament véget vet a börtönbiznisznek

Következő sztori

Különlegesen abszurd előadásra készülnek a REÖK-ben

Legutóbbi hasonló cikkek