/

Felkészültek a kijelölt oltópontok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kijelölték a hazai oltópontokat, a feladatra 25 kórházat jelölt ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Ezekben az intézményekben speciális körülmények között tárolják majd a vakcinákat, amelyekkel először az egészségügyi dolgozókat oltják be, de ez számukra is önkéntes lesz.

Megtörtént azon oltópontok kijelölése, amelyek képesek a speciális hűtést igénylő vakcinákat fogadni. Huszonöt ilyen intézmény van – mondta Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár.

Ezekben az intézményekben biztosítani tudják, hogy amikor megkapja az engedélyt az oltás, és a szállítmány megérkezik az oltópontra, azonnal elkezdődhet az oltás.

Azt a vakcinát, amihez a legközelebb állunk, –70 és –80 Celsius-fok közötti hőmérsékleten kell tárolni, s ez külön kihívás.

Az oltási tervet, egy általános tervet már hetekkel ezelőtt elkészítette a szakértői gárda, és ezt az operatív törzs már áttekintette. Mivel többféle vakcina várható, ezeket az oltási terveket a vakcinák szerint is specifikálni kell – emelte ki az államtitkár.

Horváth Ildikó elmondta, az alaphozzáállás az, hogy az oltóanyagok mindegyike kivátja az egészséges emberek immunválaszát, hogyha koronavírus van körülöttük, ne betegedjenek meg.

A kijelölt oltópontok:

  • Budapesten a Honvédkórház, a Dél-pesti Centrumkórház, a Szent János és a Szent Imre Kórház, a Korányi Pulmonológiai Intézet és a Semmelweis Egyetem.
  • Vidéken a megyei központi kórházak.
  • Pest megyében pedig a Flór Ferenc Kórház

A koronavírus elleni oltásra a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet jelentkezni.

Előző sztori

Fiatal férfi akart kirabolni egy boltot Szegeden

Következő sztori

Felfüggesztik az idősek vásárlási idősávját!