Krimi

Emberkereskedelemmel vádolnak egy fiatalt Szegeden

Emberkereskedelemmel vádolnak egy fiatalt Szegeden

2020. december 7., hétfő
Emberkereskedelemmel vádolnak egy fiatalt Szegeden

A korábban Ausztriában már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt férfival szemben fenyegetéssel, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem, kerítés és kitartottság bűntette, valamint kábítószerrel visszaélés vétsége miatt emeltek vádat.

A férfi családi és baráti körében többen éltek Nyugat-Európában folytatott prostitúciós tevékenységből. A vádirat szerint a férfi elhatározta, hogy a hozzá érzelmileg kötődő, 18 éves, naiv és befolyásolható személyiségű sértettet anyagi haszon reményében ráveszi, hogy prostituáltként dolgozzon. Elhitette vele, hogy a prostitúció jól jövedelmez, az abból származó pénzből megalapozhatják a szülőktől különálló közös életüket, majd együtt Németországba utaztak.

A férfi elhatározta, hogy ezzel egy időben egy vele szintén érzelmi kapcsolatban álló, de már prostituáltként dolgozó nő tevékenységét is felügyelni fogja. Őt többször életveszélyesen megfenyegette, majd a két nőt egyszerre futtatta előbb Németországban, majd Dániában. A sértettek egyike egészségügyi problémák miatt 2017 augusztusáig, míg a másikuk 2018 márciusáig folytatta a vádlott felügyelete mellett a szexuális szolgáltatást.

A vádlott a megszerzett összeg egy részét, mintegy 400 ezer forintot pénzküldő szolgáltatókon keresztül eljuttatta a dédnagymamájának. Ő ismerte a pénz eredetét, de rendszeresen felvette azt Szegeden.

A vádlott elfogása előtt kokaint fogyasztott.

Az ügyész az előkészítő ülésen a vádlott beismerése esetére öt év fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. A férfi a kábítószerrel visszaélés vétségében és a kitartottság bűntettében vallotta csak magát bűnösnek, így ügyében tárgyaláson dönt majd a bíróság.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.