Meteor

Egy kicsit jobb idő lesz hétvégén

Egy kicsit jobb idő lesz hétvégén

2020. december 3., csütörtök
Egy kicsit jobb idő lesz hétvégén

Pénteken a Dunántúlon többnyire erősen felhős vagy borult, a Dunától keletre közepesen, míg a Tiszántúlon inkább gyengén felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. A szél több helyen élénk, a Dél-Alföldön és a hegyekben erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 4 fok között várható, délkeleten a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. A nappali maximumok többnyire 5 és 11 fok között alakulnak, de a nyugati határvidéken ennél hűvösebb, délkeleten pedig enyhébb idő valószínű.

Szombaton hajnalban és estétől ködfoltokra is számítani lehet. Napközben az ország nagy részén több órára kisüt a nap, ugyanakkor főleg a főváros környékén, az Északi-középhegység térségében, illetve az Észak-Alföldön felhősebb lehet az ég. Számottevő csapadék nem valószínű, de főleg északkeleten néhol előfordulhat szitálás. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 7 és 14 fok között valószínű.

Vasárnap hajnalban és este főként az Északi-középhegységben, illetve az Észak-Alföldön várhatók ködfoltok. Napközben az ország nagy részén több-kevesebb napsütés várható, a késő délutáni, esti óráktól viszont nyugat, délnyugat felől vastagszik a felhőzet. Késő délutánig, estig csak néhol valószínű szitálás, estétől nyugat, délnyugat felől egyre többfelé elered az eső. Főleg az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön sokfelé megerősödik a szél. A leghidegebb órákban 0 és plusz 8, napközben plusz 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

(MTI)

https://www.youtube.com/watch?v=vChL3cpbME0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.