Gazdaság

Csökkent az álláskeresők száma megyénkben

Csökkent az álláskeresők száma megyénkben

2020. december 6., vasárnap
Csökkent az álláskeresők száma megyénkben

A lap szerint idén júniusban volt a legmagasabb a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon, akkor 376,3 embert tartottak nyilván. Ez a szám a januári negyedmilliós adat után minden hó­­napban emelkedett, azóta viszont folyamatosan csökken. Megyénkben egy hónappal ko­­rábban, májusban volt a csúcs, a 10 ezer 918 álláskeresőből no­vemberre – egyenletes csökkenés után – 7209 lett.

2010 óta a munkanélküliségi ráta 11,8 százalékról 4,3 százalékra esett vissza. Csongrád-Csanád megyében ez a mu­­tató most még alacsonyabb, a nyilvántartott álláskeresők aránya az aktív munkavállalói népességhez, vagyis 15–64 évesekhez viszonyítva 2,6 százalék.

Az ágazatokat tekintve a foglalkoztatottak száma az elmúlt egy év alatt a szállítás, raktározás, a feldolgozóipar, a vendéglátás és a közigazgatás területén csökkent leginkább. Növekedés tapasztalható viszont az in­­fokommunikációs szektor, a szakmai, tudományos, műszaki tevékenység, az építőipar és a kereskedelem területén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.