Politika

Cigit csempészett Ukrajnából az MSZP politikusa

Cigit csempészett Ukrajnából az MSZP politikusa

2020. december 11., péntek
Cigit csempészett Ukrajnából az MSZP politikusa

Arról is beszámolt az MSZP, hogy Legény Zsolt csütörtök este lemondott minden párttisztségéről és kilépett a pártból. A szocialista párt Legény Zsolt diplomata-útlevelének azonnali visszavonását is kezdeményezte. 

2010-ben Tornyospálca önkormányzati képviselőjének választották meg, majd betöltötte a Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettesi tisztségét, és az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöke is volt. Lemondásáig a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke volt. 

Telex írta meg egy ukrán lap, a Jevropejszka Pravda híre alapján, hogy diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője. A határőröknek az szúrt szemet, hogy az akkreditáció nélkül érkező politikus ugyan diplomata útlevelet mutatott fel, azonban az autónak nem volt diplomata rendszáma. 

Ellenőrzéskor a diplomáciai védettségre hivatkozva nem volt hajlandó engedni az autó átvizsgálását. Erre végül azután került sor, hogy a helyszínre hívták a magyar konzulátus képviselőit. A csempészáru mennyisége egyelőre nem ismert, csütörtök este még tartott a jegyzőkönyv felvétele. 

Az ukrán vámhatóság egy videót is közzétett az autó átvizsgálásáról. 

https://www.youtube.com/watch?v=XGNMhoil2LI&feature=emb_imp_woyt

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.