/

Cigit csempészett Ukrajnából az MSZP politikusa

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ukrán hatóságok csütörtökön Ukrajnában tetten érték cigarettacsempészés közben Legény Zsoltot – tudatta közleményében a Magyar Szocialista Párt.

Arról is beszámolt az MSZP, hogy Legény Zsolt csütörtök este lemondott minden párttisztségéről és kilépett a pártból. A szocialista párt Legény Zsolt diplomata-útlevelének azonnali visszavonását is kezdeményezte. 

2010-ben Tornyospálca önkormányzati képviselőjének választották meg, majd betöltötte a Magyar Szocialista Párt frakcióvezető-helyettesi tisztségét, és az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöke is volt. Lemondásáig a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke volt. 

Telex írta meg egy ukrán lap, a Jevropejszka Pravda híre alapján, hogy diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője. A határőröknek az szúrt szemet, hogy az akkreditáció nélkül érkező politikus ugyan diplomata útlevelet mutatott fel, azonban az autónak nem volt diplomata rendszáma. 

Ellenőrzéskor a diplomáciai védettségre hivatkozva nem volt hajlandó engedni az autó átvizsgálását. Erre végül azután került sor, hogy a helyszínre hívták a magyar konzulátus képviselőit. A csempészáru mennyisége egyelőre nem ismert, csütörtök este még tartott a jegyzőkönyv felvétele. 

Az ukrán vámhatóság egy videót is közzétett az autó átvizsgálásáról. 

(via Index)

Előző sztori

Ajándékutalványokat osztanak Magyarcsanádon

Következő sztori

320 új koronavírus-fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban