Sport

Az év egyetlen Szeged–Veszprém bajnoki meccse következik

Az év egyetlen Szeged–Veszprém bajnoki meccse következik

2020. december 17., csütörtök
Az év egyetlen Szeged–Veszprém bajnoki meccse következik

A csütörtök esti Szeged–Veszprém csúcsrangadó több okból is rendkívüli lesz, "természetesen" a koronavírus-járvány miatt.

"Rekordok könyve"

A két csapat egymás elleni meccse között soha nem telt még el ennyi idő, hiszen 374 nap után találkoznak ismét, tavaly december 9-én Veszprémben a hazaiak nyertek 29–28-ra.

Szintén rekord az a majdnem teljes 19 hónap, ami a legutóbbi Szegeden játszott rangadó óta eltelt. 2019. május 26-án, a bajnoki döntő visszavágóján 27–27-es döntetlent játszottak a csapatok.

Mint ahogy az is először fordul elő, hogy két csapat ilyen későn, december végéhez közeledve találkozik egymással, ráadásul először játsszák a rangadót nézők nélkül. Ha a tavaszi szezon nem szakad félbe, akkor a bajnoki döntőben, Magyar Kupa-meccsen és a BL negyeddöntőjében is találkozott volna a két együttes, így viszont összesen 5 meccsük maradt el a járvány miatt.

Nem volt sima a Veszprém felkészülése

A meccsre a veszprémiek készülhettek nehezebben, két játékosuk, Ligetvári Patrik és Omar Jahja koronavírustesztje is pozitív lett az előző héten, így a csapat karanténban volt, a Barcelona elleni BL-meccset pedig el kellett halasztaniuk, és még így is kérdéses volt, hogy el tudnak-e jönni Szegedre vagy sem. A bakonyiaknak a rangadó azért jön jókor, mert ez az egyetlen meccsük maradt a májusról decemberre halasztott Bajnokok Ligája-elődöntő előtt, ahol a Kiellel találkoznak majd.

– Nagyjából 10 nap telt el a legutóbbi meccsünk óta. Kellenek a mérkőzések mielőtt Kölnbe utaznánk, és ez lesz az utolsó lehetőségünk pályára lépni a négyes döntő előtt. A lehető legjobban szeretnénk játszani. Ehhez méltó ellenfelünk lesz a Szeged személyében - mondta a meccsről David Davis, a veszprémiek vezetőedzője.

Egyre jobb formában a Szeged

A MOL-Pick Szeged viszont egyre jobb formába lendül. A csapaton "végigvonuló" koronavírus nem maradt nyomtalan, sokan csak lassan és nehezen nyerték vissza a formájukat. Talán ez is közrejátszott abban, hogy a Csurgó ellen hazai pályán vereséget szenvedtek november végén. Az utóbbi meccsein azonban már lényegesen acélosabb teljesítményt mutattak a játékosok.

A Bajnokok Ligájába na Meskov Breszt ellen már egészen jó játékot produkálták, ráadásul a vírusfertőzést komoly tünetekkel átélő Bánhidi Bence 12 gólja is jelezte, hogy kezd minden visszaállni a megszokott rendbe, amit a legutóbbi meccsükön, Egerben egy 41–21-es győzelemmel nyomatékosítottak.

A szegedieknél az előzetes hírek szerint "csak" Luka Stepancic és  Stefán Sigurmannsson hiányzik majd sérülés miatt

– A mi játékunkat a védekezés és a kapusteljesítmény határozza meg. Ha ez jól működik a meccsen, akkor tudunk könnyű gólokat szerezni, ez most is fontos lesz. Támadásban oda kell figyelnünk, nem szórhatjuk el a labdát, mert ellenfelünk egyik erőssége a gyors indulás. A Breszt és az Eger elleni győzelem kellő önbizalmat adott a játékosoknak, magabiztos játékot várok a rangadón is – nyilatkozta a meccs előtt Juan Carlos Pastor vezetőedző.

A 126. Szeged–Veszprém rangadó csütörtökön este 7 órakor kezdődik. A találkozó a járványügyi előírások miatt zárt kapus lesz, szurkolni az M4 Sport és az m4sport.hu közvetítése során lehet.

Újra halasztják a Vardar elleni BL-meccset

A szezon elején egyszer már halasztani kellett a MOL-Pick Szeged–Vardar Skopje BL-meccset, azonban néhány napja az európai szövetség új időpontot jelölt ki és még idén, december 22-én este lejátszották volna a találkozót. Az EHF azonban csütörtökön reggel arról tájékoztatta a szegedieket, hogy a meccset ismét elhalasztják, és majd csak a tavaszi idényben rendezik azt meg.

A halasztás azért is okozhat fejtörést a szegedieknek és az európai szövetségnek, mert így összesen 4 elnapolt meccsnek kell időpontot találni a naptárban.. Erre nagyon szűk lehetőség adódik majd, mivel a januári világbajnokság után csak február elején játszanak újra klubmeccseket a csapatok, viszont akkor 5 hét alatt kellene 8 BL-meccsnek időpontot találni, ha tartani akarják az eredeti időrendet. Emellett a hazai bajnokságban is meccseket kell(ene) játszanuk a csapatoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.