Autószerelő buktatott le egy török embercsempészt Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során három ügyben négy embercsempész letartóztatásra tett indítványt szombaton a nyomozási bíró felé - közölte a vádhatóság.

A legtöbb illegális határátlépőt szállító török férfi a megalapozott gyanú szerint december 3-án a déli órákban Szeged belterületén kért segítséget egy autószerelőtől, mert tehergépkocsija elromlott. A szerelő furcsa zajokra lett figyelmes, ezért rendőri segítséget kért. A helyszínre érkező rendőrök a plombát leszakítva a raktérből 45, magát szír és iraki nemzetiségűnek valló személyt állítottak elő, akik a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A Készenléti Rendőrség és a megyei rendőr-főkapitányság járőrei a csütörtöki napon előállítottak továbbá egy marokkói férfit is, aki 14 illegális határátlépőt szállított Nyugat-Európa felé és őrizetbe vételre került két Ausztriában élő kurd férfi is, akik 5-5 jogellenesen az ország területére lépő személyt vettek fel az autóikba.

Az államhatár átlépéshez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásokban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfiak letartóztatásának elrendelésére. A marokkói férfi vonatkozásában a szökés ténye is az indítvány alapja, mivel a rendőrök igazoltatása elől megpróbált elmenekülni.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon telekommunikációs eszközzel tartandó üléseken fog dönteni az ügyészi indítványokról.

Előző sztori

Elhunyt Pécsi Ildikó

Következő sztori

Bujkáló csalókat fogtak Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek