Közélet

Autószerelő buktatott le egy török embercsempészt Szegeden

Autószerelő buktatott le egy török embercsempészt Szegeden

2020. december 5., szombat
Autószerelő buktatott le egy török embercsempészt Szegeden

A legtöbb illegális határátlépőt szállító török férfi a megalapozott gyanú szerint december 3-án a déli órákban Szeged belterületén kért segítséget egy autószerelőtől, mert tehergépkocsija elromlott. A szerelő furcsa zajokra lett figyelmes, ezért rendőri segítséget kért. A helyszínre érkező rendőrök a plombát leszakítva a raktérből 45, magát szír és iraki nemzetiségűnek valló személyt állítottak elő, akik a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

A Készenléti Rendőrség és a megyei rendőr-főkapitányság járőrei a csütörtöki napon előállítottak továbbá egy marokkói férfit is, aki 14 illegális határátlépőt szállított Nyugat-Európa felé és őrizetbe vételre került két Ausztriában élő kurd férfi is, akik 5-5 jogellenesen az ország területére lépő személyt vettek fel az autóikba.

Az államhatár átlépéshez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásokban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfiak letartóztatásának elrendelésére. A marokkói férfi vonatkozásában a szökés ténye is az indítvány alapja, mivel a rendőrök igazoltatása elől megpróbált elmenekülni.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon telekommunikációs eszközzel tartandó üléseken fog dönteni az ügyészi indítványokról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.