Krimi

Angliában élt, de felvette a családi pótlékot egy csongrád-csanádi nő

Angliában élt, de felvette a családi pótlékot egy csongrád-csanádi nő

2020. december 16., szerda
Angliában élt, de felvette a családi pótlékot egy csongrád-csanádi nő

A vádirat szerint a vádlott 2002-ben igényelte a családi támogatást, majd 2010-ben kérelmét akként módosította, hogy egy megyebeli kisvárosban levő ingatlant állandó lakcímként megjelölve, egyedülállóként kérte a családi pótlék folyósítását. A kérelem alapján a megyei kormányhivatal havi 13 700 forintot folyósított a részére.

A családok támogatásáról szóló törvény szerint a jogszabály hatálya a Magyarország területén élő állampolgárokra terjed ki, a vádlott pedig életvitelszerűen 2012 júniusától Angliában élt, hazai lakcímén nem tartózkodott, így a támogatásra nem volt jogosult.

A vádlott megszegte azon kötelezettségét, amely szerint minden, a támogatás szempontjából jelentős változást 15 napon belül be kell jelentenie, különösen a lakcímváltozás tényét.

A vádlott a kiköltözése és a 2018 októbere közötti időszakban jogosulatlanul vett igénybe mintegy 1,054 millió forint családi támogatást.

A járási ügyészség a vádlottat nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.