Angliában élt, de felvette a családi pótlékot egy csongrád-csanádi nő

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki hat éven keresztül vette fel jogosulatlanul a családi pótlékot - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott 2002-ben igényelte a családi támogatást, majd 2010-ben kérelmét akként módosította, hogy egy megyebeli kisvárosban levő ingatlant állandó lakcímként megjelölve, egyedülállóként kérte a családi pótlék folyósítását. A kérelem alapján a megyei kormányhivatal havi 13 700 forintot folyósított a részére.

A családok támogatásáról szóló törvény szerint a jogszabály hatálya a Magyarország területén élő állampolgárokra terjed ki, a vádlott pedig életvitelszerűen 2012 júniusától Angliában élt, hazai lakcímén nem tartózkodott, így a támogatásra nem volt jogosult.

A vádlott megszegte azon kötelezettségét, amely szerint minden, a támogatás szempontjából jelentős változást 15 napon belül be kell jelentenie, különösen a lakcímváltozás tényét.

A vádlott a kiköltözése és a 2018 októbere közötti időszakban jogosulatlanul vett igénybe mintegy 1,054 millió forint családi támogatást.

A járási ügyészség a vádlottat nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Különlegesen abszurd előadásra készülnek a REÖK-ben

Következő sztori

Ismét emelkedett a napi új fertőzések száma Csongrád-Csanádban