Gazdaság

A csok mellett is igényelhető az otthonfelújítási támogatás

A csok mellett is igényelhető az otthonfelújítási támogatás

2020. december 3., csütörtök
A csok mellett is igényelhető az otthonfelújítási támogatás

Novák Katalin a közzétett videóban emlékeztetett: januártól a kormány visszatéríti a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonfelújítási költségeinek felét, maximum hárommillió forintig.

A támogatás részletszabályait ismertetve azt mondta, hogy a felújítás több ütemben is történhet, a számlákat ebben az esetben folyamatosan gyűjteni kell, és azokat egyszerre kell benyújtani, akkor, amikor minden munka befejeződött. A visszatérítés csak a 2021. január elseje után kiállított számlákra jár - emelte ki.

Ismertette, hogy a felújításhoz nyújtott támogatás fele részben fedezheti az anyagköltséget és fele részben a munkadíjakat.

Ha például valaki egymillió forintot költ munkadíjra és hárommillió forintot anyagköltségre, kétmillió forintot igényelhet vissza: egymilliót a munkadíjra és további egymilliót anyagköltségre - magyarázta.

A miniszter kitért arra is: a Magyar Államkincstárnak a benyújtástól számítva harminc nap alatt el kell bírálnia a kérelmet, ezután öt napon belül folyósítják a támogatást. Ha hiánypótlásra van szükség, újabb harminc nap áll rendelkezésre az elbírálásra - tette hozzá Novák Katalin.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.