/

Újabb bírósági ítélet szerint hazudott a vásárhelyi polgármester

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Promenád szerint a Kúria azt is megállapította, hogy Márki-Zay Péter hazudott a vásárhelyi kórházzal kapcsolatban még 2018 tavaszán. A polgármester a valótlan állításaival megsértette az intézmény jó hírnevét, ezért 800 ezer forint sérelemdíj megfizetésére, valamint az eddigi teljes perköltség viselésére kötelezték.

A lap szerint a Kúria felülvizsgálati jogkörben eljárva gyakorlatilag teljes egészében fenntartotta a Szegedi Törvényszék jogerős ítéletét, amely megállapította, hogy Márki-Zay Péter hazudott a vásárhelyi kórházzal kapcsolatban, még a 2018-as országgyűlési választási kampányban, amikor egy kampányfórumán azt találta mondani, hogy aki az intézménybe bemegy, az az életét kockáztatja.

Ez a súlyos kirohanás ráadásul a határozat szerint alkalmas lehetett arra is, hogy az intézménnyel szemben a közbizalmat megingassa, és megbontsa a betegek, orvosok és ápolók közötti viszonyt. A Kúria friss határozatáról Kriveczky György, az egészségügyi intézmény jogi képviselője tájékoztatta a lapot.

Előző sztori

Szemtanúkat keres a szegedi rendőrség a halálra gázolt fiatal biciklis ügyében

Következő sztori

Alig kellett büntetni rossz maszkhasználat miatt a szegedi járatokon

Legutóbbi hasonló cikkek