Szél Bernadett lesz majd a Momentum miniszterelnök-jelöltje?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

– Könnyen elképzelhető, hogy Szél Bernadett lesz majd a Momentum miniszterelnök-jelöltje, hiszen a momentumos politikusok ismeretlenebbek és népszerűtlenebbek nála – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint Szél Bernadett és Hadházy Ákos Momentummal kötött szövetsége konfliktusokat eredményezhet az ellenzéki pártok között, még inkább megnehezítve ezzel a 2022-es közös indulást.

– Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs független parlamenti képviselők már hosszú ideje együttműködnek a Momentummal, a parlamenten kívüli párt több javaslatát is benyújtották már. Így nem meglepő, hogy egyre szorosabbá válik az együttműködésük, hiszen

a Momentumnak is szüksége van bejáratott nevekre, és a független képviselőknek is kell egy olyan párt, amelynek a hátán ismét bejuthatnak az Országgyűlésbe

– fejtette ki Deák Dániel a Magyar Nemzet megkeresésére.

Mint ismert, Fekete-Győr András Momentum-elnök csütörtökön a Facebookon jelentette be, hogy pártja szövetséget köt Szél Bernadett-tel, Hadházy Ákossal és Szabó Szabolccsal. Úgy tűnik, Hadházynak gyorsan sikerült tisztáznia magát a Bíró Lászlóval kapcsolatos kijelentéseit illetően, és a Momentum egyetért vele abban, hogy „mindent meg kell tenni, hogy az ellenzék jelöltjei között – szemben a kormánypártokéval – feddhetetlen jelöltek szerepeljenek”.

További részletek ITT olvashatók.

(Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Előző sztori

Román és bolgár autóneppert fogtak Csanádpalotán

Következő sztori

Újabb szegedi BL-meccset kell elhalasztani