Saját édesanyját verte össze egy alkoholista férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki az ünnepi ebéd főzése közben okozott sérüléseket 80 éves édesanyjának - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint az egyik megyebeli kisvárosban az édesanyjával együtt élő vádlott rendszeresen fogyasztott alkoholt és ebből is adódóan havi 3-4 alkalommal agresszíven lépett fel az idős és betegségei miatt nehezen mozgó édesanyjával, valamint testvérével szemben.

Tavaly december 25-én délben a vádlott édesanyja a ház udvarán az ünnepi ebédet főzte, amikor az addigra már nagy mennyiségű alkoholt elfogyasztó férfi ismételte szidni kezdte őt, majd az ételt is lerúgta az asztalról. Ezt követően – mialatt a sértett a kiömlött ételt takarította fel – a vádlott az édesanyját arcon ütötte úgy, hogy a földre esve a fejét a betonba verte. A sértett összességében több, 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el a bántalmazás következtében.

A sértett idős korára, az alapbetegségei okozta mozgáskorlátozottságára is figyelemmel a járási ügyészség a vádlottal szemben a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett testi sértés vétség miatt emelt vádat.

A korábban letartóztatásban, majd a vádemeléskor távoltartás hatálya alatt álló vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Nem hagyják magára a turizmust

Következő sztori

Folytatódik a járdafelújítási program Makón

Legutóbbi hasonló cikkek