Közélet

Mindenkinek személyes felelőssége a védekezés

Mindenkinek személyes felelőssége a védekezés

2020. november 13., péntek
Mindenkinek személyes felelőssége a védekezés

Müller Cecília azt kérte: "ne a kiskapukat keressük, hanem értsük meg a védekezés lényegét, és azt, hogy ebben mindannyiunknak fontos szerepe" van. A cél az egészségügyi ellátórendszer megkímélése és ennek érdekében a fertőzés átadásának megakadályozása minden hatékonynak tartott eszközzel - emelte ki. A tiszti főorvos azt javasolja, hogy ott is érdemes maszkot viselni, ahol ezt jogszabály nem írja elő.

Müller Cecília beszámolt arról, hogy a növekvő tesztelési igény miatt mobil tesztelő állomásokat is szolgálatba állítottak. Csütörtökön kettő, pénteken négy, a hétvégére pedig már hat helyen lesznek jelen a Nemzeti Népegészségügyi Központ szűrőbuszai. A szűrőállomásokat azonban csak azok vehetik igénybe - tette hozzá -, akiknek a háziorvosa korábban vizsgálatot rendelt el.

Hozzátette: az Országos Mentőszolgálat munkatársai veszik fel a kapcsolatot szűrésre váróval, és konzultációt követően ők döntik el, hogy a mobil szűrőállomáson tesztelnek, vagy a mentőszolgálat szűrőegysége házhoz megy a beteghez.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.