/

Kétszáz díszfát ültettek Apátfalván

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Még november 11-én érkezett a fásítási programnak köszönhetően kétszáz díszfa Apátfalvára. A virágos kőriseket a lakosok, míg a tűzjuharokat az önkormányzat ültette el - számolt be a Makó Híradó.

Településfásítási programot hirdetett az apátfalvi önkormányzat, vállalva azt, hogy öt esztendő alatt ezer fát ültet el a községben. A idén őszi falültetéshez szükséges kétszáz díszfát nemrég hozták el az egyik kecskeméti faiskolából. A díszfák közül százhatvan volt a majdan látványos lombozatot hozó virágos kőris, a maradék negyven pedig a gyönyörűre növő tűzjuhar (A virágos kőris lett 2018-as év fafajtája.)

A helybéliek a házuk elé ültették a növényeket, ehhez az önkormányzat segítséget is nyújtott, illetve ellenőrizte a fák kiültetését is. A tűzjuhar facsemetéket azonban az önkormányzat telepítette az óvodákba, iskolába, a sportpálya mellé, a szoborparkba, az önkormányzati ingatlanok elé, illetve a közterületekre.

Előző sztori

Adományokat gyűjt a Belváros Mozi

Következő sztori

Zenés fényjátékkal csábít a szökőkút a Móra-parkban