Kerékpárral raboltak ki egy idős asszonyt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban az őrizet 72 órája alatt bíróság elé állítja azt a férfit, aki hétfőn délután vette el erőszakkal egy idős nő táskáját - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint az asszony hétfő délután 4 óra körül távozott az egyik megyebeli kisváros élelmiszerboltjából. A vádlott látta, hogy a sértett a táskáját a kerékpárja kosarába teszi, ezért elhatározta, hogy biciklivel követi az idős nőt. Amikor a vádlott a kerékpározó sértett mellé ért, menet közben megpróbálta kiemelni a táskát a bicikli kosarából. A sértett ezt észlelve a táskára ráfogott, hogy a lopást megakadályozza, de a vádlott a táska fülét erősen megrántotta. A rántás következtében a sértett a kerékpárjával elesett, a vádlott pedig a táskával együtt a helyszínről eltekert.

A vádlott által eltulajdonított táskában mintegy 17 000 Ft készpénz és a sértett okiratai voltak. A férfi a lakására érve átkutatta a táskát, majd a sértett személyi igazolványát és egyéb okiratait a táskával együtt elégette.

A nyomozás során mintegy 15 000 forintot a rendőrség lefoglalt, így a kár egy része megtérült.

A járási ügyészség a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt állítja az őrizet 72 óráján belül a bíróság elé a vádlottat.

Előző sztori

Két autócsempész bukott le Csanádpalotán

Következő sztori

189 további fertőzöttet szűrtek ki Csongrád-Csanádban