/

Idén kiválósági díjat kapott az SZTE Klinikai Központja

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kiváló Klinikai Központ 2020 elismerésben részesült a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, amelyet november 27-én a járványhelyzetre való tekintettel online konferencia keretében virtuálisan adták át a díjazottnak.

Az idén 8. alkalommal megjelenő Medicina évkönyvhöz kapcsolódó kórházak és klinikák számára kiírt pályázaton a tavalyi és a 2015-ös évhez hasonlóan idén is elnyerte a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ a Kiváló Klinikai Központ elismerést.

A Magyar Kórházszövetség és a Medicina Fórum szervezésében november 27-én online díjátadó gála keretében tartották meg a Medicina évkönyv bemutatóját, és adták át virtuálisan a Medicina pályázati díjakat is.

A bíráló szakmai zsűri átfogó szempontrendszer alapján pontozással értékelte az egészségügyi szolgáltatókat, többek között az éves betegforgalmat, az intézmények minőségbiztosítási rendszerét, a megfelelő műszerparkot, a fekvőbeteg ágyak számát, valamint az ellátó orvosok szakképesítését és minősítését, és a diplomával rendelkező szakdolgozók számát. A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ minden területen kiemelkedő eredményt ért el.

Az online díjátadó rendezvényen Prof. Dr. Lengyel Csaba, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke az elismerést megköszönve, így fogalmazott, hogy a szegedi klinikai központ közel 4500 egészségügyi dolgozója a világjárvány kihívásainak megfelelő, magas színvonalú munkáját és elhivatottságát is dicséri ez a díj.

– Büszke vagyok kollégáim teljesítményére, hiszen – mint ahogy azt mindannyian tudjuk – magas színvonalú egészségügyi ellátás csak jól szervezett és lelkes csapatmunka árán érhető el. Még egyszer köszönöm tehát a kiválósági elismerést, és nagyon köszönöm minden egyes kollégám nélkülözhetetlen és áldozatos munkáját, amely nélkül Szegeden nem beszélhetnénk Kiváló Klinikai Központról!”

(Forrás: SZTE)

Előző sztori

Eddig 22 lakástűzhöz riasztották a lánglovagokat Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Beköti András a muzsikát

Legutóbbi hasonló cikkek