Sport

Fegyelmezettek a szegedi szurkolók

Fegyelmezettek a szegedi szurkolók

2020. november 2., hétfő
Fegyelmezettek a szegedi szurkolók

A mögöttünk hagyott hétvégén két szegedi csapat játszott nagyobb közönség előtt, megkeresésünkre mindkét helyen azt mondták: le a kalappal a szurkolók előtt, fegyelmezetten betartották a szabályokat.

A zárt térben rendezett mérkőzéseken már hosszabb ideje kötelező a maszkviselés. Ennek betartását szigorúan ellenőrzik a kluboknál. A Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdameccsein a tapasztalat szerint a szurkolók együttműködően és a szabályokat betartva biztatják a csapatot.

- Már a bajnokság kezdetén szigorú szabályokat hoztunk a meccsek látogatására és ezt folyamatosan kommunikáljuk a meccsre érkezők felé. Testhőmérsékletet mérünk a beléptetésnél, csak 37,5 fokos testhő alatt, kézfertőtlenítés után és maszkban mehetnek a lelátóra a szurkolók. A meccsek alatt is folyamatosan figyeljük, hogy a maszk takarja a szurkolók száját és orrát, ha ez esetleg nem így lenne, akkor abiztonsági személyzet erre figyelmezteti őket.

A legutóbbi, Debrecen elleni meccsünkön is minden szurkolónk maximálisan betartotta a kéréseinket

- mondta Méhes Gábor, a Szedeák alelnöke.

A labdarúgómeccseken eddig nem volt kötelező, csak ajánlott a maszkviselés. A Szeged-Csanád GA csapatának vezetői a változás bevezetése után minden lehetséges fórumon felhívták a szurkolók figyelmét a maszkhasználatra. A mérkőzésen dolgozó biztonsági szolgálat már a beléptetésnél ellenőrizte a maszkhasználatot, csak úgy léphettek be a stadionba a szurkolók. - A mérkőzés alatt a hatóságokkal együttműködve a hangosbemondón is folyamatosan figyelmeztettük a szurkolókat, hogy ne feledkezzenek meg a maszkviselésről, de a biztonsági szolgálat a lelátón is ellenőrizte azt.

Azt tapasztaltuk, hogy szurkolóink fegyelmezetten betartották az előírásokat és együttműködőek voltak. Köszönjük az együttműködésüket

- mondta lapunknak Ivány Tamás, a klub technikai igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.