A mozdulat szép, de ami fontos: a háttérben a szurkolók mindegyikén ott volt a maszk a Szedeák-Debrecen meccsen.

Fegyelmezettek a szegedi szurkolók

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szigorodott a maszkhasználat a sporteseményeken is. Eddig csak a zárt térben rendezett mérkőzéseken volt kötelező maszkot viselni, de a kormánydöntés már a szabadtéren rendezett sporteseményeken is előírta a maszkviselést.

A mögöttünk hagyott hétvégén két szegedi csapat játszott nagyobb közönség előtt, megkeresésünkre mindkét helyen azt mondták: le a kalappal a szurkolók előtt, fegyelmezetten betartották a szabályokat.

A zárt térben rendezett mérkőzéseken már hosszabb ideje kötelező a maszkviselés. Ennek betartását szigorúan ellenőrzik a kluboknál. A Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdameccsein a tapasztalat szerint a szurkolók együttműködően és a szabályokat betartva biztatják a csapatot.

– Már a bajnokság kezdetén szigorú szabályokat hoztunk a meccsek látogatására és ezt folyamatosan kommunikáljuk a meccsre érkezők felé. Testhőmérsékletet mérünk a beléptetésnél, csak 37,5 fokos testhő alatt, kézfertőtlenítés után és maszkban mehetnek a lelátóra a szurkolók. A meccsek alatt is folyamatosan figyeljük, hogy a maszk takarja a szurkolók száját és orrát, ha ez esetleg nem így lenne, akkor a biztonsági személyzet erre figyelmezteti őket.

A legutóbbi, Debrecen elleni meccsünkön is minden szurkolónk maximálisan betartotta a kéréseinket

– mondta Méhes Gábor, a Szedeák alelnöke.

A labdarúgómeccseken eddig nem volt kötelező, csak ajánlott a maszkviselés. A Szeged-Csanád GA csapatának vezetői a változás bevezetése után minden lehetséges fórumon felhívták a szurkolók figyelmét a maszkhasználatra. A mérkőzésen dolgozó biztonsági szolgálat már a beléptetésnél ellenőrizte a maszkhasználatot, csak úgy léphettek be a stadionba a szurkolók. – A mérkőzés alatt a hatóságokkal együttműködve a hangosbemondón is folyamatosan figyelmeztettük a szurkolókat, hogy ne feledkezzenek meg a maszkviselésről, de a biztonsági szolgálat a lelátón is ellenőrizte azt.

Azt tapasztaltuk, hogy szurkolóink fegyelmezetten betartották az előírásokat és együttműködőek voltak. Köszönjük az együttműködésüket

– mondta lapunknak Ivány Tamás, a klub technikai igazgatója.

Előző sztori

Új lapcím, új hang – 1956 novembere

Következő sztori

A Telenor jelentősen bővíti munkavállalói létszámát Szegeden