Egészség

Ezt kell tennünk, ha megjelennek a tünetek koronavírus-fertőzés esetén

Ezt kell tennünk, ha megjelennek a tünetek koronavírus-fertőzés esetén

2020. november 30., hétfő
Ezt kell tennünk, ha megjelennek a tünetek koronavírus-fertőzés esetén

Mit tegyen otthon, ha koronavírus-fertőzésre utaló tünetei vannak, mi a teendő tesztelés előtt, mikor szükséges mentőt hívni, hol kapható lelki segítség? – egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ ad az a tájékoztató, amely a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának és Magatartástudományi Intézetének együttműködésében készült.

Az anyag számos hasznos információ mellett kiemeli, hogy a Covid–19 okozta egyes tüneteket miként tudjuk otthon kezelni, hangsúlyozza a C- és a D-vitamin szedésének fontosságát, ajánlott dózisát, valamint az elegendő folyadékfogyasztás és pihenés kiemelkedő szerepét.

Az összeállítás arra is felhívja a figyelmet, hogy mely tünetek jelzik, ha azonnali segítségre van szükség.

A tájékoztatóban azt írják, hívja a mentőket a 112-es számon, ha az alábbi tünetek bármelyikét tapasztalja: súlyos, vagy fokozódó nehézlégzés, fulladás (pihegés, légszomj, kékes ajkak, sápadtság); súlyos vagy fokozódó mellkasi, illetve felhasi fájdalom; hirtelen megjelenő súlyos, vagy fokozódó erős fájdalom; ájulás, eszméletvesztés; hirtelen jelentkező erőteljes szédülés, vagy hirtelen fellépő látászavar, illetve beszédzavar; súlyos, hirtelen megjelenő végtagi ügyetlenség, mozgászavar, bénulás; környezet által észlelt zavarodottság, zavartság; vérköpés, vérhányás, vagy csillapíthatatlan vérzés; tartósan fennálló, egyre fokozódó hányás vagy hasmenés.

A hatoldalas tájékoztató, amely arra is kitér, hogy mit vigyen magával a kórházba az a beteg, akinél a mentők úgy ítélik meg, hogy biztonságosabb számára az intézményi ellátás, elérhető ide kattintva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.