Elkóborolt idős férfit mentettek meg Röszkén

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Idős férfi eltűnését jelentették hozzátartozói szerdán a rendőrségi segélyhívó számon. A röszkei férfi keresését a rendőrök, polgárőrök és katonák közös erővel kezdték meg, majd a bejelentéstől számított fél órán belül megtalálták - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre november 25-én valamivel 19 óra előtt érkezett bejelentés arról, hogy a nap során egy egyedül élő férfi elhagyta otthonát és azóta nem tudják, hogy hol van, családja ezért segítséget kért.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központja haladéktalanul a helyszínre irányította a Szegedi Rendőrkapitányság rendőreit. Az egyenruhások az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi vélhetőleg gyalogosan, Röszkéről Domaszék irányába távozhatott tanyájából, így megkezdték a terület átvizsgálását.

A rossz látási viszonyok között, -szinte éjszakai sötétben- megkezdett kutatásban részt vettek a Magyar Honvédség rendőrséggel közös szolgálatot ellátó katonái, illetve a röszkei, a mórahalmi, a domaszéki és az újszegedi polgárőrök is.

A férfi házától indult kutatás során, egy csaknem egy kilométerre lévő nádasban, 19 óra 30 perc körül megtalálták az idős embert, aki csaknem kihűlt. A rendőrök a mentők kiérkezéséig melegítő fóliába és takarókba burkolták az idős embert, akit a mentők végük kórházba szállítottak.

Előző sztori

Nem kevés LED-lámpát lopott két tolvaj egy szentesi építkezésről

Következő sztori

A dohányosok nagyobb veszélyben vannak