Sport

Egy hónap szünet után három meccse lesz a Szedeáknak hat nap alatt

Egy hónap szünet után három meccse lesz a Szedeáknak hat nap alatt

2020. november 30., hétfő
Egy hónap szünet után három meccse lesz a Szedeáknak hat nap alatt

Novemberben egyszer sem tudott pályára lépni a Naturtex-SZTE-Szedák a kosárlabda-bajnokságban. A NB I/A csoportjának tabelláján 6 mérkőzés után 4 győzelemmel és 2 vereséggel a hatodik helyen álló szegediek a hónap elején az Atomerőmű csapatát is elérő koronavírus-fertőzés miatt voltak kénytelenek halasztani, majd a válogatott szünet miatt nem játszottak hivatalos mérkőzést. Két edzőmeccsel tudtak készülni a Szolnok és az Alba Fehérvár ellen.

Volt és van is mire készülniük, mivel a hosszú szünet után ezen a héten három alkalommal is pályára lépnek. Hétfőn a Szolnok ellen hazai pályán, szerdán Pakson pótolják az Atomerőmű ellen elmaradt meccsüket, majd szombaton szintén az Újszegedi Sportcsarnokban a Zalaegerszeg ellen zárják az erőltetett menetet.

- A Szolnok rendkívül kemény, fizikális csapat, ezt a heti edzőmeccsen saját bőrünkön is tapasztaltuk és igyekszünk maximálisan hasznosítani annak a találkozónak a tanulságait. Játszottunk a héten két tesztmérkőzéstés Szrecsko Szekulovics vezetőedző ezeken kívül is nagyon intenzív edzéseket vezényelt a csapatnak, ezzel is felkészítve a fiúkat az előttünk álló erőltetett menetre. Számunkra természetesen nagyon sokat jelent, hogy Govens Darrin a magyar válogatottból visszatérve újra csatlakozik hozzánk, mert az ő játéka a többiek teljesítményére is pozitívan hat. A Szolnok ellen a meccs kulcsa a lepattanók kontrollálása és a dobószázalék hatékonysága lesz, ha ezeket jól megoldjuk, képesek lehetünk a győzelemre - mondta lapunknak Simándi Árpád, a csapat edzője.

A Szedeák mindhárom mérkőzése a hatályos kormányrendeletnek megfelelően zárt kapus lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.