Egyetem

Csaknem félezer szegedi egyetemista segít a koronavírus elleni védekezésben

Csaknem félezer szegedi egyetemista segít a koronavírus elleni védekezésben

2020. november 13., péntek
Csaknem félezer szegedi egyetemista segít a koronavírus elleni védekezésben

Az Országos Mentőszolgálat tesztelésének megsegítésére már 211 egészségtudományi képzésben résztvevő hallgató jelentkezett, a konténeres szűrőállomások munkálataiban 6-an jelezték részvételi szándékukat. Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ klinikáinak közvetlen COVID-ellátási feladataiban 129-en szeretnének közreműködni, valamint a nem egészségügyi karon tanuló hallgatók közül eddig 124-en jelezték, hogy az adminisztrációs és szállítási feladatokban részt vállalnának.

Prof. Dr. Lázár György, a SZTE Általános Orvostudományi Karának dékánja elmondta, hogy a hallgatókat egyelőre kéthetes időintervallumra veszik igénybe az Országos Mentőszolgálat munkatársai, az eddigi visszajelzések pedig kiválóak.

Hangsúlyozta, hogy a legfontosabb a hallgatók egészségének megőrzése, így speciális képzésen is részt vesznek az önkéntesek. A feladatok ellátáshoz szükséges védőfelszerelést a mentőszolgálat biztosítja számukra, valamint ha nem lakóhelyükön történik a feladat ellátása, akkor szállást és napi háromszori étkezést is kapnak.

A Szegedi Tudományegyetem vezetése kiemelten fontosnak tartja a sikeres járványügyi védekezést, amelyhez nélkülözhetetlen a hallgatók önkéntes feladatvállalása. Az önkéntes munka ideje igazolt távollétnek számít, valamint az egyetem a diákok részérebiztosítja az elmaradt képzések pótlásának lehetőségét is.

Továbbra is kérik a hallgatókat, hogy folyamatosan jelentkezzenek az önkéntes segítői feladatokra. A jelentkezéssel kapcsolatos bővebb információ a Szegedi Tudományegyetem honlapján található, ide kattintva elérhető.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.