Közélet

Bezáratták a csongrádi kenyérgyárat

Bezáratták a csongrádi kenyérgyárat

2020. november 25., szerda
Bezáratták a csongrádi kenyérgyárat

A hivatal szakemberei a Tisza Élelmiszer Termelő Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. sütőipari üzemében, azaz a "csongrádi kenyérgyárban" az ellenőrzés során többek között penészes helyiségeket, eszközöket, a termelőtérben tárolt nyitott, jelöletlen lisztes zsákokban rovarokat találtak. Közvetlenül a padozaton is tároltak alapanyagokat, és a hatóság szakemberei rágcsáló jelenlétét is észlelték.

A vizsgálat időpontjában a dolgozók nem viseltek munkaruhát és hajhálót, továbbá érvényes egészségügyi könyvüket sem tudták bemutatni - tették hozzá.

Az ellenőrzés során megközelítőleg 600 kilogramm, nem nyomon követhető, lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból a Nébih ellenőrei, azok forgalomba hozatalát, felhasználását megtiltották, valamint elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.

A sütőüzem kizárólag az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítását követően folytathatja tevékenységét, amelynek - ismételt helyszíni ellenőrzésen alapuló - engedélyezése folyamatban van - írta a Nébih.

https://www.youtube.com/watch?v=s_Oit92Fa5k&feature=emb_logo

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.