Krimi

Anyját és ikertestvérét terrorizálta egy szegedi agresszor

Anyját és ikertestvérét terrorizálta egy szegedi agresszor

2020. november 30., hétfő
Anyját és ikertestvérét terrorizálta egy szegedi agresszor

A vádirat szerint a vádlott egy szegedi lakásban élt édesanyjával és ikertestvérével együtt. A vádlott nem volt hajlandó dolgozni, napi rendszerességgel italozott és édesanyja nyugdíjából tartatta el magát. A férfi 2016 szeptemberétől ittas állapotban, havonta legalább egy alkalommal bántalmazta édesanyját úgy, hogy lökdöste, rángatta, karját és csuklóját megszorította, valamint az ajtófélfának lökte. A sértettnek ezen bántalmazások során 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

Mindezeken túl a vádlott idén február 3-án az esti órákban ismételten ittas állapotban bántalmazta a sértettet, őt a mellkasánál nagy erővel meglökte. A lökés következtében az édesanyja elesett, s a fejét beverve 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A fenti időszakban a vádlott túl azon, hogy bántalmazta a sértettet, folyamatosan kötözködött vele és kiabált, trágár és becsületsértő szavakat használt vele, valamint az ikertestvérével szemben is. Előfordult, hogy amennyiben az édesanyja nem azt főzte ebédre, amit szeretett volna, akkor az ételt a lefolyóba dobta, valamint az édesanyja ágyába öntötte. A vádlott mások előtt is megalázóan bánt az édesanyjával és ikertestvérével, mindazon túlmenően, hogy megfenyegette, hogy agyonüti őket, becsmérlő kijelentéseket is használt velük szemben.

A vádirat szerint fenti rendszeres magatartásával a vádlott a sértetteket folyamatosan megalázó helyzetben tartotta, emberi méltóságukat súlyosan sértő, megalázó magatartást tanúsított velük szemben, valamint édesanyját többször, 8 napon belül gyógyuló módon bántalmazta.

A járási ügyészség a vádlottal szemben 2 rendbeli kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.